“Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” O nouă acțiune de împădurire la Rîciu

Distribuie pe:

Mureș Runners, o asociație non-profit al cărei scop este să încurajeze mureșenii să facă mișcare, organizează concursuri specializate, dar și evenimente comunitare pentru orice persoană interesată să descopere beneficiile mișcării.

Printre acestea se numără și acțiunea “Împădurim Împreună”, derulată de Mureș Runners împreună cu Primăria Comunei Rîciu și Romsilva - Ocolul Silvic Luduș, în 6 aprilie, începând cu ora 9, în localitatea Rîciu din județul Mureș. “Este pentru al patrulea an în care facem plantări în zonă, începând din 2021. Anul acesta se va împăduri o suprafață de 1,5 hectare, la fel ca și anul trecut. S-au pregătit 5.000 de puieți de salcâm, dar numărul acestora poate fi suplimentat. Evenimentul de împădurire a devenit una din tradițiile noastre preferate la Mureș Runners. Ca alergători, suntem mereu în natură. La fel de bine, credem că noi suntem cei care trebuie să dea tonul schimbării. Chemăm alături de noi toți iubitorii de natură și pe toți cei care cred că o comunitate crește cu acțiunea fiecăruia dintre noi. Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm! Aceasta este deviza de la care pleacă toate proiectele de implicare comunitară ale Asociației Mureș Runners”, a declarat, pentru “Cuvântul liber”, Laura Cioca, reprezentant Mureș Runners.

Inițiatorii vor oferi participanților echipamentele necesare, respectiv sape, mănuși și puieții care urmează să fie plantați. Participarea nu implică niciun cost, dar, din rațiuni logistice, este necesară înregistrarea, pe pagina de Facebook Mures Runners. Până în prezent și-au anunțat prezența peste 300 de voluntari, însă înscrierile sunt în derulare. (B.V.B.)

Lasă un comentariu