Adeverința de înlocuire a cardului de sănătate, valabilă până la sosirea duplicatului

Distribuie pe:

În 26 martie 2024, a intrat în vigoare Ordinul președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nr. 335, publicat în Monitorul Oficial nr. 259, potrivit căruia în cazul în care, din cauza pierderii, furtului sau deteriorării cardului de sănătate,i se solicită unul nou, până la sosirea duplicatului, asigurații pot beneficia de servicii medicale în baza unei adeverințe eliberate de casa de asigurări de sănătate de care aparțin.

Până acum, adeverința era valabilă doar 60 de zile, însă noul ordin extinde valabilitatea acesteia până la data emiterii cardului duplicat.

“Pentru ca atunci când apar întârzieri în eliberarea unui duplicat al cardului să nu expire adeverința amintită, iar asigurații să nu primească serviciile medicale de care au nevoie, CNAS a stabilit extinderea valabilității adeverinței până la data emiterii cardului duplicat”, se arată în ordin.

Același ordin stabilește că cererea de eliberare a cardului duplicat se poate transmite și prin mijloace electronice de comunicare la distanță.

Pentru punerea în aplicare a noilor reguli, casele de asigurări de sănătate publică trebuie să afișeze pe paginile proprii de internet o adresă de poștă electronică pentru transmiterea cererilor și a documentelor necesare pentru eliberarea cardului duplicat. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: cas.cnas.ro)

Lasă un comentariu