Pentru elevi din județul Mureș și din Spania, Activități privind dezvoltarea durabilă și ecologie

Distribuie pe:

Colegiul Național “Unirea” din Târgu Mureș a fost, în perioada 20-27 martie, gazda unui grup de elevi și profesori de la IES Abastos din Valencia, Spania. Mobilitatea de grup se desfășoară în cadrul unui proiect Erasmus+, Acreditare în domeniul educației școlare și reprezintă prima etapă dintr-un schimb de elevi. În luna aprilie, un grup de elevi și profesori de la Colegiul Național ,,Unirea” va participa la activitatea de mobilitate reciprocă la IES Abastos.

Pe parcursul săptămânii, activitățile au vizat obiective specifice, prevăzute în proiect, cum ar fi dezvoltarea durabilă, sustenabilitatea și dezvoltarea competențelor digitale și sociale. Astfel, în prima zi, participanții s-au întâlnit cu elevi și profesori în cadrul unității de învățământ, au vizitat școala, au participat la prezentarea instituției și a proiectelor europene și au experimentat diferite activități utilizând roboți, în cadrul clubului de robotică.

A doua zi, elevii Colegiului Național “Unirea”, împreună cu colegii lor spanioli, au participat activ la un workshop pe teme legate de dezvoltare durabilă și ecologie. După această activitate, elevii și profesorii au vizitat expoziția-concurs “Made for Europe”. A treia zi a fost dedicată vizitării cetății Sighișoara, iar în următoarea zi, elevii au petrecut-o în familie, alături de elevii mureșeni.

Luni, grupul de elevi și profesori participanți au vizitat Manufactura de produse tradiționale românești de la Idicel Pădure, unde au înțeles valoarea tradiției și importanța sustenabilității acesteia. Apoi, a urmat vizita la fabrica de instrumente populare Hora din Reghin. Marți, în ultima zi a vizitei, elevii au cunoscut istoria și cultura orașului, vizitând centrul orașului, Cetatea medievală, Grădina Zoologică.

Feedback-ul oferit de elevii și profesorii de la IES Abastos a fost unul deosebit de bun, astfel parteneriatul între instituțiile de învățământ va continua și în anii următori și se va dezvolta și în alte tipuri de proiecte.

Inițiatorii au adus mulțumiri elevilor și părinților pentru implicarea activă în toate activitățile, dar și cadrelor didactice care au organizat și participat la activitățile desfășurate. (C.C.)

Lasă un comentariu