1,4 milioane de persoane au tranzitat frontiera în minivacanța de 1 Mai și Paște

Distribuie pe:

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul pentru peste 1,4 milioane de persoane în perioada minivacanței de 1 Mai și Paștele Ortodox, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

“Reamintesc că pasagerii care au efectuat curse aeriene sau maritime spre sau dinspre state Schengen nu au mai făcut controlul de frontieră. În această perioadă au fost aproximativ 2.000 de curse Schengen”, a spus Dajbog, într-o conferință de presă la sediul MAI.

În intervalul 30 aprilie - 6 mai, structurile de ordine publică au efectuat, în fiecare zi, în medie, aproximativ 3.000 de intervenții, iar echipajele pentru situații de urgență au desfășurat peste 1.540 de intervenții, din care aproximativ 1.300 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și peste 60 pentru stingerea de incendii.

“Structurile MAI au fost sesizate cu privire la producerea a 6.300 de infracțiuni și au aplicat aproximativ 60.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24,8 milioane de lei”, arată sursa citată.

În aplicația eDAC au fost efectuate 164.655 de verificări, fiind returnate 182 de alerte, dintre care 14 referitoare la persoane care erau date în urmărire, 18 la persoane dispărute, 29 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 27 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

“Menționăm că pe data de 10 mai începe campania electorală aferentă alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie, context în care efectivele MAI se vor mobiliza pentru luarea tuturor măsurilor necesare prevenirii incidentelor electorale”, a adăugat Dajbog.

Lasă un comentariu