Viziune - program de guvernare locală: Cosmin Pop propune înființarea unui “Consiliu strategic politic - administrativ pentru dezvoltare”

Distribuie pe:

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, omul de afaceri Cosmin Pop, propune în capitolul “Târgu Mureș, la viitor - Proiecte vizionare”, din Proiectul - Program de Administrare și Dezvoltare, care poate fi consul-tat integral pe pagina sa oficială de internet cosminpop.ro, înființarea unui “Consiliu strategic politic - administrativ pentru dezvoltare”. “Consider necesară formarea unui Consiliu strategic politic - administrativ pentru Târgu Mureș, având scopul clar de a identifica și a conveni asupra proiectelor majore de dezvoltare urbană, de a participa activ în demersurile necesare pentru a le face fezabile și de a le implementa efectiv. Proiectele vizionare, cu impact major, depășesc capacitatea decizională a unui singur factor politic sau administrativ. Prin urmare, acest consiliu va reprezenta un forum de colaborare și decizie care va uni principalele autorități și forțe politice ale orașului, asigurând că toate acțiunile noastre sunt orientate spre dezvoltarea orașului și prosperitatea locuitorilor”, arată Cosmin Pop în programul său propus pentru guvernarea locală a orașului.

În continuare el susține că “Scopul principal al acestui consiliu este de a asigura că proiectele de anvergură - acelea care transformă fundamental infrastructura, economia locală, calitatea vieții cetățenilor și imaginea orașului, atât pe plan național, cât și internațional - sunt selectate, planificate și executate cu o viziune unitară și un angajament pe termen lung. În acest sens, consiliul va funcționa pe principii de transparență, responsabilitate și cooperare sinceră.”

Omul de afaceri explică cum poate fi realizat acest demers: “Pentru realizarea acestor obiective, consiliul va include în componența sa: primarul orașului, președintele Consiliului Județean, reprezentanții județului în Parlamentul României, precum și liderii grupurilor politice din Consiliul Județean și Consiliul Local. Această structură diversă și reprezentativă va garanta că toate perspectivele și interesele sunt luate în considerare în procesul decizional.

Angajamentul meu personal, și al consiliului pe care îl propun, trebuie să fie acela de a asigura că Târgu Mureș își atinge potențialul maxim într-un timp cât mai scurt, cu demarare imediată. Ne vom concentra pe dezvoltarea infrastructurii critice, stimularea creșterii economice, îmbunătățirea serviciilor publice și crearea unui mediu urban atractiv și inclusiv pentru toți locuitorii și vizitatorii orașului. Proiectele noastre vor promova inovația, conservarea patrimoniului cultural și natural și vor susține dezvoltarea socială și economică durabilă.”

În finalul acestui capitol, Cosmin Pop precizează că acest consiliu “va juca, de asemenea, un rol crucial în facilitarea accesului la finanțare, prin fonduri guvernamentale, europene și internaționale. Abordarea bazată pe consens și colaborare este esențială pentru a asigura că proiectele majore nu doar că încep, ci sunt duse la bun sfârșit cu succes, transformând orașul

într-un loc mai bun pentru toți cei care locuiesc și lucrează aici, consolidând identitatea și oferta orașului. Consiliul Strategic Politic Administrativ va funcționa ca un limbaj de programare comun pentru conceperea și implementarea proiectelor excepționale și a ideilor vizionare.”

Lasă un comentariu