Istorie, flori și muzică la UMFST

Distribuie pe:

Muzeul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș vă propune o incursiune în istoria acestei instituții de învățământ, de la înființarea Institutului de Medicină și Farmacie (devenit Universitatea de Medicină și Farmacie) și a Institutului Pedagogic de 3 ani (devenit Universitatea “Petru Maior”) până la fuziunea celor două universități, în 2018.

Anul acesta propunem vizitatorilor, pe lângă incursiunea în istoria Universității, și o altfel de experiență în spațiul muzeal prin oportunitatea de a vedea cum funcționează unele exponate din colecția “Școala de altădată: surse și resurse de predare în era predigitală”.

Anul acesta deschidem din nou vizitatorilor și spațiile partenere ale Muzeului Universității: Sala Muzeu de Istoria Medicinii și Farmaciei a Bibliotecii Universității și, respectiv, Grădina Botanică, aflate în campusul universitar de pe str. Gheorghe Marinescu nr. 38.

Sala Muzeu de Istoria Medicinii și Farmaciei cuprinde un remarcabil fond de colecții speciale, format din documente vechi și rare (manuscrise, cărți, ziare și reviste, lucrări științifice, materiale iconografice), dar și instrumente și obiecte medicale și farmaceutice, mărturii ale evoluției medicinei și farmaciei: cutii de medicamente, vase farmaceutice, seringi vechi din sticlă, ștampile și parafe, embleme, diplome, medalii etc.

Grădina botanică prezintă un specific aparte, deoarece aici sunt aclimatizate în sistem natural peste 1.000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, provenite din diverse biotopuri, specii valoroase din punct de vedere medicinal și ornamental.

Inedit: Pentru că anul acesta tema este “starea de bine”, pe lângă tururile ghidate din grădina botanică vă invităm la un “Concert în Grădină”, susținut de orchestra Universității.

Lasă un comentariu