Saloanele au interdicție să tatueze tineri sub 18 ani și să le facă piercing. Care e excepția

Distribuie pe:

Saloanele specializate nu au dreptul să facă proceduri de tatuare cosmetică și artistică persoanelor sub 18 ani și nici proceduri de piercing corporal și implant dermal minorilor, decât în cazul în care respectivele proceduri se fac în zona urechii și cu acordul părinților. Prevederile apar într-un ordin al ministrului Sănătății prin care se aprobă Normele de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală și care a intrat recent în vigoare.

Același document prevede că în saloanele de înfrumusețare sunt interzise proceduri medicale estetice invazive și proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale. Ordinul semnat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și intrat în vigoare recent stabilește mai multe reguli în baza cărora funcționează saloanele de înfrumusețare și cele de tatuaj.

“Este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal și implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani, cu excepția piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui.

Este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică și artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Este interzisă efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, sunt prevederile articolului 15.

Același articol prevede că “este interzisă efectuarea de implanturi dermale la nivelul organelor genitale”, iar articolul următor interzice “mutilarea genitală sub orice formă, precum și orice altă procedură ce poate fi definită ca o circumcizie la femei”, documentul subliniind că “nu este luat în considerare acordul femeilor la niciuna dintre procedurile definite ca circumcizie a propriei persoane”.

Lasă un comentariu