Supraevaluarea terenului din scandalul șefei DIICOT, realizată de un expert târgumureșean!

Distribuie pe:

Cel care a supraevaluat terenul care face obiectul dosarului de corupție în care este implicată fosta șefă a DIICOT Alina Bica este târgumureșeanul Emil Nuțiu, expert evaluator la firma SC Business Evaluator SRL și, în același timp, cadru didactic universitar.

Conform datelor furnizate de Direcția Națională Anticoupție (DNA), acesta este suspect de „abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit". În sarcina expertului mureșean s-a reținut faptul că ar fi supraevaluat la peste 89,4 milioane de euro un teren de circa 13 hectare din București aparținând suspectului Stelian Gheorghe, zis Stelu (terenul fiind obținut prin cumpărare de drepturi litigioase), producând astfel un prejudiciu înregistrat în dauna bugetului public de peste 62,5 milioane de euro.

Pentru infracțiunea de care este suspectat, Emil Nuțiu a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 21 noiembrie 2014, iar sâmbătă, 22 noiembrie, la cererea DNA, Înalta Curte de Casație si Justiție a decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

DNA face precizarea că „începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție". 

Lasă un comentariu