Fonduri europene pentru reamenajarea centrului Sighișoarei

Distribuie pe:

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a anunțat că a fost finalizat studiul de fezabilitate și că instituția pe care o conduce va depune o cerere de finanțare europeană pentru Proiectul “Regenerare Urbană a centrului istoric al Sighișoarei - patrimoniu Mondial UNESCO”, estimat la peste 87,3 milioane de lei.

“Unul dintre proiectele pe care toți locuitorii orașului și-l doresc și de care se vorbește de mulți ani este reamenajarea Pieței Sigma și a străzilor Morii și Octavian Goga, dar și a parcului central (toate situate la poalele Cetății Medievale, n.r.). A fost realizat studiul de fezabilitate pentru obiectivul investiții Regenerare Urbană a centrului istoric al Sighișoarei, care a fost aprobat. Acum depunem proiectul pentru obținerea de fonduri europene pentru a avea, în sfârșit, zona central bine amenajată”, a anunțat, pe pagina sa oficială de Facebook, edilul vechiului burg medieval.

Agenția de știri Agerpres a transmis că proiectul prevede că Piața Sigma se va transforma într-o piață multifuncțională pentru evenimente, vor fi reamenajate piața Octavian Goga și străzile Morii și Octavian Goga, vor fi create spații pietonale și se va face o “reinterpretare într-o manieră contemporană” a fondului istoric pierdut în urma demolărilor de la sfârșitul anilor 1980, pe strada Morii. Primarul a spus că reamenajarea se va face conform realității istorice, proiectanții inspirându-se de la fostele curți ale locuințelor. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu