RĂMÂI CU BINE, ŞCOALĂ!

Distribuie pe:

Pentru profesorul de matematică Ionel Cuciureanu, în calitatea sa dublă de profesor şi de director al Şcolii gimnaziale „Petre N. Popescu", din comuna Vânători, odată cu sfârşitul anului şcolar şi venirea binemeritatei vacanţe de vară pentru elevi, a venit şi ziua pensionării, o binemeritată răsplată după cei peste 45 de ani puşi în slujba profesiei de dascăl, din care 35 de ani ca director de şcoală.

În cuvântu-i de despărţire, profesorul Ştefan Hegheduş a spus: „Stimate coleg, domnule director! Nu ne rămâne decât să-ţi mulţumim pentru tot ceea ce ai făcut pentru această şcoală, ne-ai îndrumat, ne-ai condus, ne-ai certat uneori şi bine ai făcut. Noi, cadrele didactice, o să-ţi ducem lipsa fără doar şi poate, dar te aşteptăm între noi ori de câte ori îţi îndrepţi paşii spre şcoală. Îţi dorim multă, multă sănătate fericire, iar când ne întâlnim, să depănăm amintiri plăcute".

Cu ocazia celor două evenimente, Mihai Tudoran, primar al comunei Vânători, a spus: „Doresc să felicit elevii, părinţii, cadrele didactice, diriginţii de clase, conducerea şcolii pentru eforturile conjugate făcute în acest an şcolar pentru a obţine cât mai bune rezultate la învăţătură. Nu ştiu ce cuvinte ar întregi acest moment cu adevărat înălţător la adresa unui dascăl, a cărei vocaţie şi dăruire i-au fost crez şi liant de iubire. Pe lângă calitatea de dascăl, este şi consilier local, ceea ce-l face util bunului mers al întregii comunităţi. Îi mulţumim pentru tot ce a făcut".

La rându-i sărbătoritul, cu emoţie în glas, a trecut precum o aripă de gând peste anii petrecuţi la şcoala din Vânători: „Sunt fiu al acestei comune, am copilărit şi învăţat în acest binecuvântat sat. Cineva trebuia să fie director, dacă nu eram eu, era altcineva, pentru că aceşti minunaţi dascăli merită să aibă un conducător devotat lor. M-am luptat mult pentru prestigiul şcolii, chiar dacă uneori m-am certat cu directori de şcoli din Sighişoara, care prin diverse subterfugii au căutat să ne ia vârfurile. Mulţumesc părinţilor pentru colaborarea cu şcoala şi colegilor dascăli, care mi-au fost alături în toţi aceşti ani, din 1980 de când a ocupat funcţia de director".

Cartea vieţii - fereastră deschisă

În cariera sa, domnul director Ionel Cuciureanu a avut parte de toate partidele de guvernământ şi spune, cu mândrie, că „nu s-a întâmplat să mă sune cineva ca să mă dea jos, pentru faptul că eu aş fi fost, sau sunt consilier din partea altui partid. Dacă ţi-ai făcut datoria, lucrurile merg de la sine, având susţinere unanimă din partea şcolii şi al colegilor, totul spre binele şcolii".

„Pentru mine - spunea profesoara Edit Krista - nu pot să accept că am venit în urmă cu 37 de ani, cu fiecare pensionare a colegilor, am impresia că sunt tot mai săracă. Pe domnul director, îl rugăm să nu ne ocolească, îl vom primi întotdeauna cu drag", iar profesoara Csabi Elisabeta l-a descris ca pe un om foarte bun şi sufletist.

La rându-ne, îi dorim profesorului Ionel Cuciureanu, sănătate, o pensie cât mai lungă, cu bucurii împărtăşite celor ce-i sunt aproape de inimă.

Lasă un comentariu