Sute de mureşeni au manifestat, sâmbătă, pentru susţinerea vieţii

Distribuie pe:

Aproximativ 500 de târgumureşeni au participat sâmbătă, 26 martie, la un marş al tăcerii prin centrul municipiului Târgu-Mureş, în cadrul celei de a V-a ediţii a Marşului pentru Viaţă. Manifestarea a avut loc în 130 de oraşe din România şi din Republica Moldova, judeţul Mureş fiind printre cele mai active în acest sens. Şi în Sighişoara, 250 de tineri, adulţi şi copii au tras un semnal de alarmă participând pentru prima dată anul acesta la Marşul Vieţii, organizat de toate cultele din localitate.

Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie…

Este sloganul din acest an al manifestării, iar la Târgu-Mureş a debutat cu o săptămână de rugăciune. „Scopul acţiunilor este apărarea dreptului la viaţă al fiecărei fiinţe umane încă din momentul concepţiei. Binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă în pântec, iar familia şi societatea au de câştigat dacă sprijină femeile aflate în criză de sarcină. De aproape şase decenii, un astfel de sprijin lipseşte la nivel naţional. Este unul din motivele pentru care natalitatea a scăzut dramatic în România, populaţia fiind acum la nivelul anului 1966, sub 20 de milioane de locuitori", a declarat organizatorul Marşului pentru Viaţă din Târgu-Mureş, protopopul greco-catolic,

Dan Fodor. Reprezentanţii tuturor cultelor, dar şi ai organizaţiilor de apărarea a vieţii au participat la această manifestare, iar ÎPS Irineu, arhiepiscopul de Alba Iulia a transmis un mesaj, prin vocea părintelui Iuliu Florea: „Viaţa este un dar sacru pe care fiecare om îl primeşte de la Dumnezeu încă din momentul conceperii. Concluziile medicinei, antropologiei şi biochimiei confirmă faptul că embrionul este viaţă cu existenţă şi identitate de sine cu toate drepturile.

În consecinţă, întreruperea cursului normal al sarcinii este întreruperea vieţii unei fiinţe existente, deci o crimă". Marşul pentru Viaţă de anul acesta s-a bucurat şi de prezenţa mai multor medici care apără viaţa, dar şi a unor psihologi care au vorbit despre traumele postavort. Interes pentru manifestare şi subiectul ei l-au avut anul acesta tinerii şi familiile tinere cu copii care au dorit să ofere un exemplu. „Din cauza atâtor avorturi, deja sunt şcoli care se comasează şi în curând piaţa muncii o să aibă probleme foarte grave. Nu ştiu cine va mai avea grijă de bătrânii care sunt în ţara aceasta. E important să ne trezim măcar acum şi guvernanţii să facă din avort exact ceea ce este: adică o crimă extrem de brutală. Cel puţin la fel de brutală cum sunt crimele comise de terorişti în Vest", a declarat pentru RTM unul dintre participanţi.

România, pe podiumul avorturilor

Statisticile oficiale arată că în ultimii 60 de ani în România au fost înregistrate circa 23 de milioane de avorturi în spitalele publice. România ocupă locul trei în Europa în ceea ce priveşte avorturile, cu 220 de avorturi pe zi. Doar în judeţul Mureş au fost înregistrate, anul trecut, peste 2.000 de întreruperi de sarcină, dintre care jumătate au fost avorturi la cerere.

 

Lasă un comentariu