În sfârșit, ELEVII NU VOR MAI AVEA TEME DE VACANță!

Distribuie pe:

„Am semnat, la începutul acestei luni (decembrie 2016), ordinul de ministru care definește temele. Propunem o raționalizare a timpului privind realizarea temelor pentru acasă, plus o distincție între temele obligatorii și cele facultative, astfel încât elevii să nu depășească timpul de 8 ore, însumat, școală plus teme pentru acasă. Pentru un școlar care e în clasele primare, timpul pentru școală și realizarea temelor depășea numărul de ore pe care un adult le petrece la muncă. Astfel, vrem să prevenim abuzurile, iar un elev să se preocupe cel mult 8 ore de școală", a declarat, într-o conferința de presă, ministrul Educației, Mircea Dumitru.
Ordinul ministrului Educației prevede că temele pentru acasă sunt pentru cel mult două ore la toate disciplinele, în așa fel încât timpul alocat activităților școlare să fie de 5 - 8 ore, iar, în vacanța elevilor din învățământul primar și gimnazial, nu se vor da teme pentru acasă!
„La clasa pregătitoare, nu se vor da teme pentru acasă", mai precizează ordinul ministrului Educației.
Același document prevede că timpul total alocat temei obligatorii pentru acasă la învățământul primar va fi de maximum o oră, iar pentru celelalte niveluri de învățământ, timpul alocat efectuării temei obligatorii va fi de maximum două ore.
„Se interzice utilizarea temei ca instrument de pedeapsă (cantitate mare de teme, exerciții repetitive), precum și solicitarea realizării unor activități de învățare care necesită o abordare sistematică în clasă și nu pentru a fi desfășurate individual, ca temă pentru acasă. În cadrul orelor de la clasă, o atenție specială va fi acordată tehnicilor de învățare independentă, respectiv vor fi exersate modalități de rezolvare independentă a unor sarcini de lucru, astfel încât aceste deprinderi să fie transferabile și în efectuarea temelor pentru acasă", mai precizează ordinul ministrului Educației.

Lasă un comentariu