SUCUL NATURAL DE FRUCTE, NERECOMANDAT COPIILOR

Distribuie pe:

Specialiștii americani în pediatrie de la Universitatea Texas, citați de descopera.ro, nu recomandă consumul sucurilor din fructe de către copiii sub un an, întrucât acestea contribuie la apariția obezității infantile și fac mult rău danturii.

„Sucurile de fructe nu sunt necesare și nici recomandate copiilor sub un an, în schimb, este importantă alăptarea, aceasta jucând un rol esențial în buna dezvoltare a copilului.

Copiii și adolescenții continuă să fie principalii consumatori de sucuri de fructe și băuturi carbogazoase îndulcite, iar ratele crescute de obezitate sunt legate și de acest aspect.

Sucurile naturale, aparent sănătoase, conțin foarte multe calorii și fructoză, iar copiii dezvoltă o dependență de acestea, refuzând să mai consume apă. Astfel, și dantura are de suferit, ca urmare a acizilor care atacă smalțul dinților și favorizează apariția cariilor.

Pe de altă parte, copiii între 1 și 3 ani au voie să consume sucuri naturale de fructe și chiar le sunt recomandate, dar cu moderație, nu mai mult de 120 de mililitri pe zi!

Iată și recomandările pentru celelalte categorii de vârstă în ceea ce privește consumul de sucuri de fructe: copii între 4 și 6 ani - între 120 și 180 mililitri de suc, iar copii între 7 și 18 ani - nu mai mult de 230 mililitri de suc.

De asemenea, recomandăm părinților să nu le dea copiilor suc de fructe nepasteurizat (în special de struguri) atunci când le sunt administrate diverse medicamente cu ibuprofen, warfarină, fluvastină, deoarece există riscul ca efectele acestora să fie diminuate.

Consumul excesiv de suc de fructe poate duce la deshidratare și diaree. Încurajăm consumul fructului ca atare, nu sucul, deoarece fibrele din fructe nu se păstrează în suc, deci aceste băuturi nu țin de foame, ba mai mult stimulează foarte mult pofta de mâncare.

Atunci când consumăm suc, de fapt aducem organismului foarte mult zahăr și calorii în formă lichidă.

O altă recomandare se referă la sucurile de prune și de mere, care ar trebui consumate doar în cazul în care micuțul este constipat", ne sfătuiesc experții americani. 

Lasă un comentariu