Neștiutele judecăți ale lui Dumnezeu - după o poveste orientală -

Distribuie pe:

Odată, a venit la un doctor un cizmar care avea dureri foarte mari și părea să fie pe moarte. Doctorul l-a consultat cu atenție, dar nu putea găsi o rețetă care l-ar fi putut ajuta. Pacientul l-a întrebat speriat:

- Nu există nimic altceva ce m-ar putea salva?

Medicul a răspuns cizmarului:

- Din păcate, nu cunosc alte mijloace.

După ce a auzit acestea, cizmarul a replicat:

- Dacă nu mi-a mai rămas nimic, mai am doar o ultimă dorință. Aș vrea o oală cu 2 kg de fasole și un litru de oțet. Doctorul a ridicat din umeri cu resemnare și a spus:

- Nu cred prea mult în această idee, dar dacă tu crezi că merge, încearcă!

Toată noaptea, doctorul a așteptat vești despre moartea bărbatului, iar în dimineața următoare, spre mirarea doctorului, cizmarul era viu și pe picioare. Doctorul a scris în jurnalul său: „Astăzi, un cizmar, pentru care nu se mai putea face nimic, a venit la mine. Dar două kg de fasole și un litru de oțet l-au ajutat."

La puțin timp după aceasta, doctorul a fost chemat la un croitor care era pe moarte. În acest caz, doctorul a fost din nou la căpătâiul său. Ca om sincer, el i-a spus acest lucru croitorului. Omul bolnav l-a implorat:

- Dar nu știi un alt leac posibil?

Doctorul s-a gândit un minut și a spus:

- Nu, dar recent un cizmar a venit la mine cu o boală asemănătoare. A fost ajutat cu 2 kg de fasole și un litru de oțet.

- Ei bine, dacă nu există alt remediu, îl voi încerca pe acesta, a replicat croitorul. A mâncat fasolea cu oțet și a murit a doua zi.

Atunci, doctorul a scris in jurnalul său: „Ieri un croitor a venit la mine. Nu se putea face nimic pentru el. A mâncat 2 kg de fasole și un litru de otet, apoi a murit. Ce este bun pentru cizmari nu este bun pentru croitori."

Lasă un comentariu