Revista revistelor VATRA VECHE 10/2017

Distribuie pe:

„Am primit revista - mulțumesc...

Și, de fiecare dată, când primesc acest cadou, nu pot să nu mă minunez de unde și cu ce eforturi reușiți să țineți în viață, poate cea mai echilibrată și mai deschisă colaborărilor și colaboratorilor revistă din peisajul publicațiilor de gen din România. Cuvinte mari?

Vreți, odată, când ne vom întâlni, să analizăm? Ce să mai spun?

Viață lungă revistei, iar Dv. sănătate, putere de muncă, împliniri și bucurii!

Cu drag și respectuoasă prietenie, D. Hurubă" - aceasta e epistola unui venerabil prozator, trimisă redacției, după apariția numărului 10 din revista „Vatra veche".

Din sumarul consistent și variat, vă semnalăm: Vatra veche dialog cu Irina Margareta Nistor, de Ileana Costea, o suită de articole dedicate scriitorului Mihail Diaconescu, la 80 de ani, Vatra veche dialog cu Dorin Popa, de Simona Ioana Cucuian, cu o prezentare N. Băciuț/, Amurgul iubirii, de Aurel Codoban, cronici literare la cărți de Cornelia Maria Savu (de Gh. Patza), Darie Ducan, (de Ioan Marcoș), George Baciu, (de Virgil Șerbu Cisteianu) Ana Maria Panait, (de Marin Iancu) Valeriu Valegvi, (de Daniel Luca), Dumitru Popescu, (de Ionel Popa) etc.

Poeme de A.I. Brumaru, Traian Vasilcău, Rita Rodica Ruța, Cătălin Varga, George Filip, Petre Solonaru Enea Gela, Claudia Voiculescu ș.a., proză de Iuliu Ionaș, Emanoil Toma, ș.a.

La Documentele continuității, Transilvania, starea noastră de veghe, de Ioan-Aurel Pop, Convorbiri duhovnicești cu Î.P. S. Ioan, de Luminița Cornea.

Alte articole: Miorița. Domnul de rouă, de Cristina Sava/, Victor Ravini sau gâlceava miorițologului cu lumea, de Mihai Posada, Marginalii. Anatomia unui fals (Hadassa Ben-Itto), de Eugen Mera, Parisul meu. Zi de vacanță, de Horea Porumb, Dilemele și tragediile unei epoci (Nikos Kazantzakis), de Silvia Urdea.

La Biblioteca Babel. Jesús de Matías Batalla, de Elisabeta Boțan, Liliya Gazizova, de Valeriu Butulescu. Nicolae Băciuț prezintă cele două noi proiecte literare ale sale: „100 de cărți pentru Marea Unire" și „Prima casă".

Rubricile consacrate: Lumea lui Larco, de Vasile Larco, De la un clasic citire: Constantin Tănase, Muzica: Suita Only in Canada, de Milena Munteanu, Literatură și film, Caruselul somnului, de Alexandru Jurcan.

Marginalii la Festivalul de Literatură „Romulus Guga": Romulus Guga, omagiat la Răstolița, de Răzvan Ducan

Revista e ilustrată cu lucrări ale pictoriței chișinăuane Florina Breazu. 

Lasă un comentariu