Criză umanitară în Venezuela, după ce inflația a ajuns la 1.000.000% (un milion la sută)!

Distribuie pe:

Conform Organizației Națiunilor Unite (ONU), Venezuela se confruntă cu o criză umanitară de proporții, aproape 2.3 milioane de venezueleni, adică 7% din populație, părăsindu-și locurile natale și emigrând.

“Exodul venezuelenilor este consecința disperării în care a fost adusă această țară de dictatorul Nicolas Maduro. O țară bogată în resurse de hidrocarburi a fost sărăcită și redusă la nivelul Epocii de Piatră. Nu se găsesc alimente, medicamente, spitalele sunt devastate, boli care au fost eradicate au reînceput să apară, iar inflația a ajuns la 1.000.000%!!!

ONU spune că aproape 1,3 milioane dintre refugiații venezueleni sufereau de malnutriție!

Brazilia a anunțat că își trimite armata pentru a menține ordinea la granița cu Venezuela, iar Peru a declarat stare de urgență, pentru 60 de zile, autoritățile făcând referire la un pericol iminent pentru sănătate și igienă, după ce mii de venezueleni și-au părăsit țara din cauza crizei economice.

ONU a avertizat că situația va ajunge către un moment de criză comparabil cu criza refugiaților din Europa.

Problema Venezuelei nu mai este una de politică internă. Este o amenințare la armonia întregului continent”, scrie agenția Reuters, citată de DiGi24.

Lasă un comentariu