ARHIEPISCOPUL ALBA IULIEI, ÎN MIJLOCUL CREDINCIOȘILOR DIN CRISTEȘTI

Distribuie pe:

Duminică, 9 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Cristești I, protopopiatul Târgu-Mureș, prilej cu care a oficiat Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica “Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate.

Alături de primarul comunei, dna Kovács Edit, și viceprimarul Anghel Chiorean, la manifestare au fost prezenți: vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpean, inspectorul școlar general al ISJ Mureș, prof. Ioan Macarie, reprezentanți ai administrației publice locale, numeroși membri ai parohiei.

Programul artistic a fost susținut de soliști ai Ansamblului Artistic “Mureșul”, precum și de elevi ai Școlii gimnaziale din localitate.

Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae” din Cristești I a fost ridicată în perioada 2003-2006, în timpul păstoririi preotului Nicolae Medrea, după ce vechiul lăcaș de cult, construit în 1907, a devenit neîncăpător pentru numărul mare de credincioși. Târnosirea noii biserici a avut loc la data de 9 septembrie 2007, urmând ca din anul 2008 să aibă loc împodobirea lăcașului cu picturi, lucrare realizată în tehnica fresco (sursa - reintregirea.ro). Începând din anul 2015, comunitatea credincioșilor de aici se află sub oblăduirea părintelui Răzvan Enache.

Lasă un comentariu