SE LUCREAZĂ LA O NOUĂ LEGE A PENSIILOR!

Distribuie pe:

Prim-ministrul Ludovic Orban a vizitat ieri Ability Hub, un centru care asistă persoane cu dizabilități să își găsească un loc de muncă, prilej cu care președintele Consiliului Național al Dizabilității din România, Daniela Tontsch, a vorbit despre problema înghețării pensiilor pentru persoanele din această categorie.

În context, premierul Ludovic Orban a afirmat că, în baza unei analize pe termen mediu și lung a sustenabilității sistemului de pensii, se dorește pregătirea unui proiect de lege care să repare toate inechitățile din acest domeniu.

“Evident, la nivelul Ministerului Muncii, doamna ministru construiește o echipă care să evalueze toate lucrurile injuste, anormale, care există în legislația în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem să pregătim în mod serios și în baza unei analize pe termen mediu și lung a sustenabilității sistemului de pensii (...) vrem să pregătim un proiect de lege care să repare toate aceste inechități”, a declarat Ludovic Orban (agerpres.ro).

Reamintim că, în urma intrării în vigoare a Legii pensiilor elaborate de PSD, în septembrie anul viitor pensiile publice ar urma să crească cu 40%, ceea ce, potrivit Comisiei Europene, ar avea un impact negativ major asupra bugetului, însă atât președintele, cât și premierul au dat asigurări că vor fi respectate creșterile votate de Parlament.

 (I.S.)

Lasă un comentariu