TRIALUL BOBOCILOR SÂNGEORGIU DE MUREȘ 4X4

Distribuie pe:

La finalul săptămânii trecute, în localitatea Sângeorgiu de Mureș s-a desfășurat ediția a 10-a a celei mai vechi competiții de Off Road din județul Mureș, respectiv “Trialul Bobocilor”, dedicată atât celor experimentați, cât și începătorilor sau chiar copiilor. La start s-au aliniat 75 de autoturisme de teren care au concurat în cele 4 clase: Duster Challange, Open, Standard și Copii. Organizatorul evenimentului a fost asociația sportivă Duster Hobby Racing, în parteneriat cu Clubul Sportiv Mud Off Road Team și Școala de Șoferi Super Driver. Copiii și începătorii au avut și ei șansa de a conduce un autoturism în condiții de Off Road, ajutați, unde a fost cazul, de instructorii și autoturismele 4x4 din dotarea școlii de șoferi Super Driver, iar aceștia au fost foarte încântați.

Între zecile de copii și începătorii care au dorit să încerce senzațiile conducerii unui autoturimsm Off Road, am reușit să schimbăm câteva idei cu Doru Văcaru, unul dintre instructorii prezenți la eveniment și totodată directorul școlii de șoferi partenere.

Reporter: De unde a pornit această idee de a oferi șansa de a conduce o mașină 4x4 oricui dorește?

Doru Văcaru: Propunea a venit de la organizatorul principal Hobby Duster Racing, propunere la care am răspuns afirmativ din prima, tocmai pentru că acest sport trebuie promovat în rândul tinerilor, și cum se poate promova mai bine dacă nu trăind senzațiile pe pielea ta. În plus, cu ajutorul autoturismelor dotate pentru școala de șoferi cu dublă comandă și cu instructori autorizați am reușit să realizăm acest lucru în condiții de maximă siguranță.

Reporter: Ce părere au copiii, părinții și începătorii despre această inițiativă?

Doru Văcaru: Din câte am văzut noi au fost foarte încântați de senzațiile pe care le-au avut conducând, cu atât mai mult dacă vorbim despre copii, nu a fost nici unul dintre ei care să nu coboare cu un zâmbet larg.

Reporter: Credeți că se va forma o tradiție din această inițiativă?

Doru Văcaru: Sunt sigur că da. Am văzut foarte mulți oameni încântați de această idee, ceea ce mă face să cred că va fi o tradiție, iar noi, ca școală de șoferi, vom susține cu tot ceea ce ține de noi această inițiativă. 

 

Lasă un comentariu