„ÎMPREUNĂ PENTRU UN INTERNET MAI BUN!''

Distribuie pe:

Pe parcursul săptămânii trecute, specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) au desfășurat o serie de acțiuni prin care s-a dorit informarea cu privire la avantajele, dar mai ales la dezavantajele acestui mijloc modern de comunicare - internetul. Derulate sub sloganul „ÎMPREUNĂ PENTRU UN INTERNET MAI BUN!'', activitățile au avut drept scop informarea asupra riscurilor utilizării necorespunzatoare a internetului și de prevenire a racolării tinerilor prin intermediul mediului online.

La Școala Gimnazială ,,Dacia" din Tg.-Mureș

La invitația doamnelor învățătoare ale claselor I și a IV-a de la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Tg.-Mureș, s-a testat nivelul de cunoștințe al elevilor în ceea ce privește siguranța în mediul online, cu atât mai mult cu cât majoritatea erau încântați de aplicația ,,Instagram", pe care o folosesc și în care postează frecvent momente din viața lor. ,,Roata siguranței" a fost de ajutor și a premiat răspunsurile corecte cu mingiuțe inscripționate cu mesajul Campaniei naționale „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!", focusată pe exploatarea prin cerșetorie, fenomen care afectează copiii de vârsta lor.

A fost interesant să vadă, prin intermediul filmulețelor, cum se poate ajunge într-o situație neplăcută, motiv pentru care au fost sfătuiți cum să se protejeze de cei care vor să exploateze tinerii prin intermediul mediului virtual.

,,Au fost activități prin care am obținut reacția corectă a elevilor în fața unor provocări de natură să le facă rău și am plecat înțeleși cu ei că vor pune în practică sfaturile noastre pentru siguranța lor", preciza comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Lasă un comentariu