IOAN HUSAR - ȘASE DECENII ÎN SLUJBA CUVÂNTULUI SCRIS!

Distribuie pe:

S-au împlinit, în aceste zile, 60 de ani de când redactorul-șef al cotidianului nostru și președinte al SC “Cuvântul Liber” SRL, dl Ioan Husar, “a pus mâna pe condei” și s-a “încăpățânat” să nu-l mai lase, contabilizând, în acest răstimp, mii de articole din toate genurile gazetărești - informația, reportajul, comentariul economic fiindu-i, după propria mărturisire, cele preferate.

În august 1960, drept sancțiune pentru refuzul de a accepta o importantă funcție de stat, i s-a “impus”, de către autoritățile de la acea vreme, să lucreze la ziarul “Steaua roșie”, unde, la secția de probleme cetățenești, a început să deslușească tainele unei meserii despre care nu știa aproape nimic și care îl plasează, azi, în rândul celor mai longevivi gazetari din țară. “Întâmplarea”, pe care la vremea respectivă a considerat-o drept una “nefericită”, s-a transformat în șansa de a îmbrățișa o profesie pe care nu obosește s-o practice cu implicare și răspundere, o meserie învățată “la locul de muncă”, iar, mai apoi, prin studii la nivel înalt, certificate prin diplomă universitară.

Nu l-au tentat funcțiile publice și, mai ales, cele politice, convins fiind că jurnaliștii au obligația să facă - cu onestitate și bună credință - politica cetățeanului care, în toate regimurile și sub toate guvernările, își dorește să trăiască mai bine și să se poată bucura de munca lui, neașteptând, ca răsplată, decât respect din partea celor care îi conduc, vremelnic, destinul.

Prezență activă în spațiul public mureșean, Ioan Husar nădăjduiește că, prin scrisul său, a contribuit și contribuie, în continuare, la îndreptarea lucrurilor din sfera economică și socială a orașului și a județului, nesfiindu-se să critice, să atragă atenția asupra neajunsurilor, dar și să aprecieze eforturile celor care lucrează pentru binele comun al arealului mureșean.

Actualul redactor-șef al Cuvântului liber a fost răsplătit, în 2005, la cea de a VII-a ediție a Galei Presei Mureșene, cu premiul special pentru întreaga activitate de gazetar. Tot în semn de apreciere pentru activitatea de ziarist și manager, mai multe societăți comerciale i-au acordat trofee și diplome de excelență, circa 20 dintre acestea din partea Camerei de Comerț și Industrie Mureș.

În paralel cu activitatea de ziarist, Ioan Husar “se luptă”, în calitate de președinte al societății comerciale editoare a cotidianului pe care îl conduce, cu neajunsuri, sincope și crize financiare, reușind din 1995, de când a preluat și activitatea financiară a societății - să asigure și să mențină profitabilitatea acesteia. Dovadă stau distincțiile acordate, an de an, pentru rezultatele economico-financiare, de către Camera de Comerț și Industrie Mureș.

Încrezător în puterea cuvântului tipărit, în forța presei scrise de a schimba lumea în bine, Ioan Husar, gazetarul născut în România Mare, trecut prin patru regimuri, sisteme și ideologii politice, ne propune, iată, o biografie profesională și un traseu jurnalistic de excepție, pregătindu-se, în prezent, “să-și adune numele pe o carte”, pentru a “da samă” de toate cele trăite, văzute și consemnate în șase decenii de gazetărie, în slujba oamenilor și a societății.

Îi dorim sănătate, ani mulți și putere de muncă!

 

Lasă un comentariu