EXAMENUL DE BACALAUREAT PROBA SCRISĂ LA LIMBA ȘI LITERATURA MATERNĂ

Distribuie pe:

Joi, 27 august, a avut loc proba la Limba și literatura maternă, din cadrul examenului de Bacalaureat - E.b). În județul Mureș, dintre cei 77 de candidați înscriși, s-au prezentat 59 (1 candidat la limba germană și 58 de candidați la limba maghiară), iar 18 candidați au fost absenți. Niciunul nu a avut temperatura peste maximul admis, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia - inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Domnia sa adăuga că echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

În 2 septembrie (până la ora 12) este programată afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise, fiind urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14-20.

Conform prevederilor specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, la fel ca în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Lasă un comentariu