SEMNALĂM... SEMNALĂM

Distribuie pe:

CETATEA COPIILOR

Alături de Biserica Greco-Catolică de pe strada Armoniei se află și “Cetatea Copiilor”, un spațiu de joacă pentru copii care cuprinde două “cetăți”, cu accesorii, precum: tobogan, labirint, leagăne și altele. Aflăm de la intrare în “cetate” că accesul și utilizarea acelui spațiu de joacă este permisă copiilor până la vârsta de 12 ani. Sigur că da, nu este la intrare nicio santinelă care să verifice actele de naștere ale utilizatorilor. Faptul acesta permite accesul și a părinților și bunicilor în acest perimetru, ca însoțitori ai copiilor, nu ca utilizatori ai construcțiilor de joacă. Profitând de vremea puțin mai caldă de afară, acest perimetru a fost luat cu asalt de copii, în ziua de vineri, 4 decembrie a.c. Doi băieți băteau mingea, dar nu cred că este tocmai recomandată această modalitate de relaxare. Poate că ar trebui aflat și un spațiu, prin apropiere, adecvat copiilor, pentru sporturile cu mingea.

 

SE JOACĂ ȘI CÂINII

Alături de “Cetatea Copiilor” se află și un spațiu îngrădit, destinat câinilor de companie, care, aduși aici, scapă de lesă și au o relativă libertate să alerge, să se plimbe, să adulmece, să scormonească gropițe în pământ, să se joace cu mingea. Deocamdată nicio pisică nu s-a dovedit interesată să se relaxeze în acest perimetru. Mai greu de înțeles este motivul pentru care, într-un colț, sunt depozitate niște gunoaie, dat fiind faptul că, deocamdată, niciun câine nu s-a dovedit interesat să se joace cu ele.

 

O REABILITARE TERMICĂ A UNUI BLOC CREEAZĂ NEPLĂCERI

Blocul de locuințe de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 de la numărul 201 se află în faza lucrărilor de reabilitare termică. Deoarece constructorul nu a montat o plasă de protecție pe schele, un perimetru de la sol este afectat datorită lucrărilor. Nu acest fapt generează neapărat neplăceri, ci, mai degrabă, că la parterul blocului fiind garaje, ușile lor sunt mereu afectate, obligând proprietarii garajelor să le curețe continuu. Unul dintre ei a găsit o soluție mai practică și a tras o folie de plastic peste ușă. Această protecție a clădirii ar fi trebuit s-o facă constructorul.

 

GARAJE BLOCATE

Pe strada Armoniei sunt construite o serie de garaje, denumite “boxe”, aflate pe domeniul public, iar boxele sunt în proprietatea Primăriei și date în chirie, pentru care se plătește, anual, suma de 400 lei. Pentru un acces mai bun la aceste boxe și pentru a se păstra o curățenie mai bună, Primăria a avut inițiativa de asfaltare a căilor de acces. Constructorul căilor de acces, probabil din neglijență, nu a făcut o fundație adecvată pe toate segmentele, astfel că, în timp, s-au produs bombări ale stratului de asfalt și surpări de teren, în fața ușilor garajelor. Faptul face ca ușile garajelor să nu se mai poată deschide și garajele să devină inutilizabile. Acest aspect ne-a fost sesizat de președintele Asociației de Proprietari nr. 76 de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, Viorel Gliga. Fiind vorba despre un domeniu public, nu se permit intervenții fără aprobări din partea Primăriei. Deoarece în cadrul acestei asociații de proprietari sunt afectate patru garaje, s-a adresat Primăriei cu adresa nr. 59, din 22 octombrie 2020, înregistrată la Primărie cu nr. 63285/7170, adresă prin care, la 26 octombrie a.c. se răspunde că urmează ca lucrările să fie cuprinse în buget și vor fi efectuate la o dată neprecizată. Însă, deținătorul boxei cu nr. 60, pentru a se putea folosi de ea, a recurs la o soluție practică, cu efect imediat: a spart asfaltul, fără acordul nimănui.

 

 

Lasă un comentariu