S-A DESCOPERIT „LEACUL UNIVERSAL" ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Cardiff, citați de descopera.ro, susțin că o celulă care este parte a sistemului imunitar omenesc ar putea sta la baza unui tratament universal pentru cancer!

„În studiul nostru, am descoperit o metodă de tratament care ar putea vindeca toate tipurile de cancer.

Deocamdată, cercetarea a fost făcută doar în laborator, iar tratamentul nu a fost testat pe pacienți, dar descoperirea are un potențial enorm.

La baza cercetării noastre stă descoperirea unei celule în sângele omenesc. Celula T este o celulă imunitară, care scanează organismul, pentru a afla dacă în acesta există amenințări care trebuie eliminate. Important este că această celulă poate ataca mai multe tipuri de cancer.

Există șansa de a trata toți pacienții. Înainte, nimeni nu credea că acest lucru este posibil. Acum avem perspectiva unui tratament universal, cu o singură celulă T, care să fie capabilă să distrugă mai multe tipuri diferite de cancer. Celulele T au receptori la suprafață, care le permit să vadă organismul la nivel chimic.

Concret, am descoperit o celulă T care a ucis o mare varietate de celule canceroase în laborator, de la cancerul de piele la cel de colon, la plămâni, la sân, la prostată, la rinichi, la oase, cel ovarian și cel cervical.

În mod crucial, după eliminarea celulelor canceroase, țesuturile normale au rămas intacte. Cum anume s-a întâmplat acest lucru este încă investigat.

Receptorul celulei T interacționează cu o moleculă numită MR1, care se găsește la suprafața fiecărei celule din organismul omenesc. Presupunem că această moleculă semnalează sistemului imunitar metabolismul defectuos, care se produce în interiorul unei celule canceroase.

Terapiile cu celule T există deja, iar imunoterapia reprezintă una dintre cele mai importante descoperiri în tratamentul cancerului. Dar acestea funcționează la un număr mic de cancere.

Noua descoperire ar putea duce la un tratament universal al cancerului!", ne dau speranțe oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu