VICTIME ALE CORONVIRUSULUI

Distribuie pe:

ÎN RUSIA

Pe la jumătatea lunii martie, mai mulți medici au acuzat guvernul rus fiindcă încearcă să mușamalizeze cazurile de coronavirus. Într-un videoclip postat pe YouTube, liderul Uniunii Doctorilor susține că oficialii din Rusia ascund decesele provocate de noul coronavirus, clasificându-le ca fiind cauzate de pneumonie. “Când planeta se confruntă cu o epidemie de coronavirus, Rusia se confruntă cu o epidemie de pneumonie. Ca de obicei, ne confruntăm cu minciunile autorităților”, a spus lidera uniunii, Vasilyeva. Oficialii au negat acuzațiile, afirmând că liderul uniunii încercă să discrediteze profesia de medic.

Până la acel moment, 20 martie 2020, în Rusia au fost confirmate oficial 250 de cazuri de infectare cu coronavirus și un singur deces, la o populație de 145 milioane de oameni. Conform “The Moscow Times”, datele recente arată că în Rusia se înregistrează o creștere zilnică a cazurilor de infecții cu coronavirus, astfel că totalul persoanelor infectate cu COVID-19, în Rusia, a depășit 3.500 de persoane. Până acum au fost raportate 30 de victime. În Moscova a fost instituită o carantină, începând cu ziua de luni, 30 martie a.c.,după ce numărul persoanelor bolnave, din capitala Rusiei, a depășit 1.000, în weekend-ul trecut. Locuitorii au voie să meargă la cumpărături, la doctor, la locul de muncă, să-și plimbe animalul de companie. Restricțiile se aplică indiferent de vârstă. Președintele Vladimir Putin a impus pedepse dure: până la 5 ani de închisoare, pentru oamenii condamnați pentru răspândirea de informații false despre virus. Totodată, cei care nu respectă regulile carantinei, riscă sancțiuni dure, pedepse de până la 7 ani de închisoare.

 

ÎN FRANȚA

Epidemia de coronavirus din Franța a ucis peste 6.500 de persoane, dintre care, 5.091 în spitale și cel puțin 1.416 în cămine de bătrâni și alte unități de asistență medicală și socială, potrivit unui ultim bilanț oficial, comunicat vineri, relatează AFP. Se arată că în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat alte 588 de decese în spitale, conform declarației directorului general al Sănătății, Jerome Salomon. Bilanțul total, cu cifrele incomplete de la alte aproximativ 3.000 de unități, a ajuns la 6.507 de morți, notează AFP.

 

Lasă un comentariu