Carnea injectata, boala„ "garantata„!

Specialistii in mezeluri � intre care si managerul
firmei Lorialba, Radu Furdui � sustin ca, in Romania,
poti numara pe degete firmele care scot pe piata
produse de carne neinjectata. 99% din carne este
injectata, spun acestia. Cu ce? Cu apa, sare si fosfati.
Ce inseamna asta? Cresterea in volum a produsului
si, implicit, a costului. Un exemplu. Ca sa produci un
kilogram de preparate, traditional neinjectat,
folosesti 1,4 kg de carne, in timp ce pentru un kilogram
din acelasi produs injectat se folosesc doar
600 de grame. Carnii ii creste volumul si randamentul,
deoarece se introduc aditivi care retin apa. Totul
pentru castig. Daca un kilogram de carne macra
costa � sa zicem � 12 lei, castigul minim prin injectare
este de 30%.

Produsele neinjectate sunt, la galantare, cu
aproximativ 20% mai scumpe decat cele conventionale,
insa calitatea lor este net favorabila.
Inca o subliniere a specialistilor: satietatea. 100 de
grame de produs din carne neinjectata te satura la
fel ca si 800 de grame de carne injectata cu
saramura chimizata.

Cat despre alimentatia� nepotrivita, prof. dr.
Gheorghe Mecinicopschi atrage atentia ca bolile
civilizatiei moderne, precum obezitatea, diabetul,
Parkinson, Alzheimer si cancerul sunt rezultatul
alimentatiei nepotrivite. Prin preventie, respectiv
printr-o alimentatia sanatoasa se evita 70% dintre boli
si 80% dintre cazurile de cancer.

Drept care, in curand, stampila CEFF aplicata pe
ambalaj va atesta ca produsele alimentare nu contin
niciuna dintre cele 70 de substante grupate in
conservanti, coloranti artificiali, indulcitori si glutamati.
Este vorba de 70 de aditivi suspectati de specialisti ca
sunt cauzatori de boli, chiar daca ei sunt acceptati de
Uniunea Europeana.

Lasă un comentariu