IUBIREA DE NEAM,PATRIOTISMULSI NATIONALISMULFAC PARTE DIN FIINTANOASTRA, DIN VALORILEMORALE ALE ROMANILOR!

Distribuie pe:

Obisnuiti sa nu ne batem cu slugile, din demnitate, sa nu pierdem timp pretios cu niste pitarai naimiti, n-am dat si nu dam importanta unor gaite bete, si nici de data aceasta nu vom cheltui, boabe pentru gaste oarbe, nici obuze si tunuri pentru a trage in niste tantari, in niste insi iesiti din mantaua Smarandei Enache, a lui Sabin Gherman, Lucian Goia sau a popii T�k�s. Obraznicia macanitorilor, totusi, trebuie pusa la punct. Insi despre care n-au auzit vreodata nici puiul cucului, nici al ciorii, care au baut doar apa clocita a tradarilor, cea tulbure a Dambovitei, repetenti la lectia Ardealului din pagina framantata a istoriei, care habar n-au de suferintele romanilor ardeleni si se uita la pagina istoriei si a intamplarilor ca mata-n calendar, care asuda sa fie luati in seama, numai sa se stie ceva despre ei injurand ziarul romanilor ardeleni "Cuvantul liber�, maculand cu balele lor de Iude stindardul luptei noastre, reprosandu-ne si acuzandu-ne de patriotism si de�

nationalism! Ei nu merita decat dispretul Dumneavoastra, dragi romani, dragi cititori! Sunt cei care, daca spui ca esti un bun roman, un patriot si un nationalist, in sensul calculat, luminat, traditional-ardelenesc, fac alergie, sustinand, in prostia lor fara margini, ca toate acestea, azi, intr-o lume cu tendinte globalizante, sunt o rusine!

Azi, cand, mai mult ca oricand, este nevoie de patriotism, de unitate si renastere nationala, de acel adevarat nationalism luminat, considerat traditional-ardelenesc, ma adresez din nou, intr-o actualitate relevanta, bunilor romani patrioti si nationalisti. Iar pentru a le raspunde acestor guralivi macanitori, niste "canalii de uliti�, din capul locului, vom incepe, recurgand la titlul unui excelent poem al lui Grigore Vieru: "Da, sunt nationalist!�. Ma adresez celor care vor sa fie folositori tarii, Romaniei si romanilor, dornici sa-si afirme, ferm, convingerile patriotice si nationaliste. Iar romanii sunt chemati sa puna piciorul in prag si s-o faca, in toata aceasta globalizare amenintatoare, potrivnica, intr-o Europa pe care puternicii vremii tot mai mult o doresc a regiunilor, nu a natiunilor, sub niste realitati tot mai greu de suportat, intr-o vreme cand luptatorii pentru necesara demnitate si verticalitate sunt pusi la zid, cand deziluzia stapaneste un intreg Neam. Nu poti privi distant, cu mainile in san, aceasta trista realitate, ci doar partas intr-o batalie, conform unei strategii nationale pentru salvarea natiunii, pentru a oferi identitate unei idei, unei doctrine romanesti. Numai ca asta n-o pot face smecherasii, fofilangiii politici, imbuibatii, ajunsii, fariseii, alergatorii dupa functii, turistii si cataratorii, adepti ai "politicii giruetei�, ci acei oameni fara pata! Oameni care stiu ca nationalismul ardelenesc, luminat, cumpatat, traditional, a dat, si "Scoala Ardeleana�, a faurit si Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, si Romania Mare. Totul, sub acea precizare absolut necesara: a-ti iubi tara, Romania, nu inseamna extremism! A fi patriot si nationalist roman nu inseamna a fi dusmanul cuiva! Nu inseamna a uri pe cineva!

Din pacate, azi, dragostea de patrie si virtutea morala sunt aruncate la cos, sub o autoritate statala tot mai subreda, aflata in navodul unor compromisuri inadmisibile, atata timp cat, in inima de Romanie, in aceasta impertinenta minoritara, sunt intonate imnul Ungariei si cel secuiesc, iar steagul unguresc si cel secuiesc sunt arborate pe institutii ale Statului Roman, iar Imnul de Stat al Romaniei si Tricolorul nu conteaza! Cum nu conteaza nici formularea constitutionala "stat national, unitar, roman�. Din pacate, pe "pajistile guvernelor postdecembriste�, din 1990 incoace, zburda pretentiile minoritare maghiare, fluturand steagul asa-zisului Tinut Secuiesc, de fapt o intoarcere cosmetizata la fosta Regiune Autonoma Maghiara, de trista pomenire, ca forma a obrazniciei fara limite. Ei, iredentistii, neorevizionistii si extremistii uita ca intre "minoritar� si "national� este o enorma deosebire, ca, dintotdeauna, caracterul national, suveran, independent, unitar si indivizibil al Statului Roman nu poate constitui obiectul unor targuieli si revizuiri! Acestea sunt notiuni care apartin traditiilor, istoriei poporului roman.

Atunci cand gandul le zboara nemernicilor la revizuirea Tratatului de Pace de la Trianon (1920), la demolarea Pacii de la Paris (1947) "cand revizionismul ungar unelteste si flutura stindardul ferfenitit al dreptului istoric� asupra Transilvaniei sub vechile teme ale iredentismului, nimic nu se negociaza! "Recuperarea Romaniei pentru romani� nu poate accepta pierderea suveranitatii cu idei antistatale, nici "atomizarea societatii�, nici "globalizarea culturii�, nici o "Europa federalizata�, dorite de "gestionarii planetei� si ai Noii Ordini Mondiale. Mereu "in vremea iertarilor�, pusi in postura de rude sarace, acum, mai mult ca oricand, noi, romanii, trebuie sa fim uniti sub "peticul de cer al Patriei�, sub traire romaneasca, sub sensul cuvintelor patriotism si nationalism! S-o facem opunandu-ne "latraturilor jegoase�, atacurilor "canaliilor de uliti�, slujind, fiecare cu puterile noastre, Neamul, aici, in Gradina Maicii Domnului, unde avem radacinile vesniciei noastre. Dihonia demolatoare, acel "blestem al dezunirii�, dezbinarea trebuie sa dispara dintre noi, calauziti de acea deviza a ASTREI: "Totul pentru natiune, nimic pentru tine, nici castig, nici glorie!�. Asta au inteles-o jertfelnicii inaintemergatori, adepti ai inaltului ideal al interesului national, sub semnul limbii, mosiei, credintei stramosesti.

Devotati unui scop maret, sa contribuim la binele neamului, al Patriei, si sa ne dam mana sub indemnul lui Simion Barnutiu: "Fost-am cu hunii, si nu ne-am facut huni; fost-am cu avarii, si nu ne-am facut avari; fost-am cu bulgarii, si nu ne-am facut bulgari; fost-am cu rusii, si nu ne-am facut rusi, fost-am cu ungurii, si nu ne-am facut unguri (�) Nu ne-am ungurit, nu ne-am nemtit, ci ne-am luptat pentru pamantul si neamul nostru, ca sa vi le lasam voua, dimpreuna cu limba noastra, ca si cerul sub care ne-am nascut: nu va nemtiti, nu va unguriti nici voi; ramaneti credinciosi neamului si limbii noastre.�

Iar daca "Pe-al nostru steag e scris unire, / Unire-n cuget si-n simtiri / Si sub mareata lui umbrire / Vom infrunta orice loviri // �// Am inarmat a noastra mana / Ca sa pazim un scump pamant, / Dreptatea e a lui stapana, / Iar Domn e adevarul sfant //� // O tara mandra sa invie / Pe oseminte de roman�, insotiti de acest vechi cantec patriotic de pe la anul 1880, "scris in spiritul ideilor nobile de unire si unitate nationala�, pe versuri de Andrei Barseanu si muzica lui Ciprian Porumbescu, sub Tricolor trebuie sa fim uniti! Sub Tricolorul care a fluturat la 1848, pe redutele biruintei la Grivita, Plevna si Smardan, in Razboiul de neatarnare de la 1877-1878, prin valtorile vremurilor din Primul Razboi Mondial, la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, in Ardealul sfant, in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, in bataliile de la Oarba de Mures. Simbol al dainuirii noastre, al vesniciei romanesti, sub Tricolor sa ne amintim versurile patriotice ale lui Ion Nenitescu: "Acolo este tara mea si neamul meu cel romanesc, / Acolo eu sa mor as vrea, acolo vreau eu sa traiesc!�. Sfintit de fiinta noastra, Tricolorul, "Steagul � spunea Alexandru Ioan Cuza � este Romania, acest pamant binecuvantat al patriei, stropit cu sangele stramosilor nostri si imbelsugat cu sudoarea muncitorului. El este familia, ogorul fiecaruia, casa in care s-au nascut parintii si unde se vor naste copiii vostri. Steagul e, totodata, trecutul, prezentul si viitorul tarii: intreaga istorie a Romaniei�.

Notiuni si simboluri imposibil de conceput fara patriotism, nationalism romanesc, fara iubire de Patrie! In unitate si demnitate, sa ascultam, de dincolo de mormant, venind glasurile celor care tin "patria de pamant si de cuvinte� pe piepturile lor: "Spuneti generatiilor viitoare ca noi am facut jertfa suprema pe campurile de batalie�, ca sa ne lase o tara intreaga! Ei, cei din poezia lui Nicolae Iorga "Nu ne uitati!�, care asteapta recunostinta urmasilor: "Nu suntem multi: e codrul plin/ De noi e plin muntele tot,/ In siruri/ Crucile se tin�, ei sunt cei care au "daramat hotar de odinioara/ Brau impletit din lacrimi si din sange�. Iar cand unii, din nou, incearca sa ne rescrie istoria, cu ale lor condeie boante, sa nu uitam ca suntem romani, patrioti, nationalisti care ne iubim vatra stramoseasca, raul, ramul, Neamul. "Nu uita ca esti roman,/ Ca radacina ta, de veacuri,/ Sta infipta in ogor/ Si nu o poate rupe/ Niciun vifor trecator!�.

Iar daca in tara asta ne-am nascut sa fim stapani, stapani sa fim! Inainte de toate si de partide sa fim "membri ai poporului roman!�. In "Mecca patimirii noastre�, sa ne reamintim mereu de cuvintele colonelului Alexandru Manafu: "Patriotismul incepe din casa, apoi se cultiva la scoala. Valorile traditionale trebuie aparate! Noi datoram totul acestei tari!�.

Ca sa aparam valorile fundamentale, este nevoie de repere morale, intr-o vreme in care hulitorii, macanitorii de ocazie spun ca le este rusine ca s-au nascut romani. Pentru ei, patriotismul si nationalismul, Tricolorul, Imnul de Stat, chiar natiunea nu au nicio importanta! Lor le mai amintim, o data, cuvintele istoricului ardelean Alexandru Papiu Ilarian despre patriotism si nationalism: "In Transilvania, a fi patriot si nationalist roman una si aceeasi este!�. Le amintim aceste cuvinte celor care � cum spunea Maica Tereza, detinatoarea Premiului Nobel pentru Pace � injura Patria, patriotismul, iubirea de vatra, nationalismul nostru traditional ardelenesc, cum ar injura intunericul. "Decat sa injuri intunericul � spunea ea �, mai bine ai aprinde o lumanare!�.

"Iubeste-ti limba si apara-ti Neamul!�. In asezamantul legii parintilor, in acest avanpost al latinitatii, "insula in oceanul slav�, inconjurata de alte limbi, limba romana fara dialecte, din Dobrogea la Sighet, dovada a unitatii si continuitatii noastre romanesti, trebuie sa dovedim ca putem fi buni romani! Aici, militand pentru "Cresterea limbii romanesti/ Si-a patriei cinstire�, aici unde "Limba noastra-i limba sfanta,/ Limba vechilor cazanii� (Al. Mateevici), unde "A vorbi despre limba romana este ca o duminica� (Nichita Stanescu), pe meleagurile Daciei Felix, marturia si locul impamantenirii romanesti dintai, adevaratii patrioti si nationalisti romani avem o menire aparte. A-ti apara limba � "sirag de piatra rara,/ pe mosie revarsata� � inseamna a te opune dezintegrarii nationale, "insemna a-ti pastra fiinta si identitatea�, "pe pamantul framantat de sange si de lacrimi�, deoarece limba leaga, "prin sange, pamantul de popor�.

Romani, numai uniti putem invinge vrajmasia din jur si "blestemul dezunirii�! Este nevoie, ca odinioara, de acea "culminatie a spiritului eroic romanesc�, sub stindardul patriotic si nationalist al interesului national, al iubirii de Patrie si Neam. Un semnal de alarma tragea, recent, academicianul Dan Berindei: "Nu mai avem patrioti! Nu mai avem constiinta colectiva si niciun fel de educatie nationala. Tara se risipeste!�.

Risipirii tarii trebuie sa ne opunem noi, toti, cei care iubim, asa cum e, aceasta Romanie! Patriotismul si nationalismul nu sunt, cum trambiteaza "canaliile de uliti�, si macanitorii de ocazie, notiuni "perimate�, "depasite�. Ele fac parte din fiinta, din existenta noastra ca neam, din continuitatea si vesnicia romaneasca!

Lasă un comentariu