Sa fim sanatosi! MARINAREA CARNII IN BERE NEAGRA REDUCE COMPUSII POTENTIAL CANCERIGENI

Un grup de cercetatori din Spania si
Portugalia, citat de descopera.ro, a demonstrat
ca marinarea in
bere a carnii de porc,
inainte de frigerea pe
gratar, reduce foarte
mult compusii potential
cancerigeni, in situatia
in care mai multe studii
anterioare au stabilit ca
exista o corelatie directa
intre consumul de carne la gratar si
incidenta crescuta a cancerului colorectal.
"Anumite substante, numite hidrocarburi
aromatice policiclice (PAH), care se
formeaza atunci cand carnea este gatita
la temperaturi inalte, asa cum se intampla
in cazul frigerii pe gratar, se reduc foarte
mult in cazul in care, inainte de frigere,
carnea este marinata in bere. In studiul
nostru, am marinat carnea
de porc, timp de patru
ore, in bere blonda, bere
blonda fara alcool si
bere neagra, dupa care
am gatit carnea la gratar.
Efectul cel mai benefic
s-a dovedit a-l avea berea
neagra, care a redus
nivelul a 8 tipuri de PAH frecvent intalnite
cu mai mult de jumatate, comparativ cu cazul
in care carnea nu a fost marinata. Asadar,
consumul de carne marinata in bere ar putea
fi o strategie eficace de a reduce riscurile
consumului de carne rosie la gratar�,
explica oamenii de stiinta.

Lasă un comentariu