Pacientii SCJU Mures vor servi masa la standarde europene!

Printr-o investitie de aproape 160.000 de euro, sponsorizare de la
"Azomures�, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Mures (SCJU) a fost
dotat, incepand de ieri, cu un sistem ultramodern, la standarde europene,
de portionare si livrare a
hranei pentru cei aproximativ
1.200 de pacienti
internati.
Noul sistem permite livrarea
mancarii la patul bolnavului,
la temperatura de 65
de grade Celsius, in tavi
izolate termic, cu lacase
pentru farfurii de ciorba, de
felul doi, de salata si de
desert, fiecare dintre acestea
fiind inchise ermetic.
Dupa folosire, atat tavile, cat si caserolele sunt spalate in noua masina
de spalat vase, tip tunel, cu banda transportoare, avand o capacitate
de peste 4.000 de farfurii pe ora. In zona bucatariei calde, functioneaza
un sistem de portionare si distribuire a hranei, compus din doua benzi
transportoare pentru tavi, iar pentru distribuirea hranei de la bucatarie
la patul bolnavului sunt folosite carucioare din inox.
Dupa ce i-a multumit domnului Peter Liptak, directorul economic al
"Azomures�, pentru gestul umanitar de a sponsoriza aceasta investitie,
dr. Ovidiu Butuc, directorul SCJU Mures, a declarat: "Noul sistem ofera
servicii mult mai bune bolnavului, cel care se afla in centrul atentiei
asistentei medicale. In plus, elimina pierderile pe parcursul procesului
de repartitie a mancarii, ceea ce inseamna ca vom realiza, anual, o
reducere a costurilor cu aproximativ 90.000 de euro. Un alt aspect care
trebuie mentionat este calitatea spalarii si igiena la standarde acceptate
in alimentatia publica, dar si reducerea consumului de apa si de detergent
cu circa 60 la suta�.
Prezent la inaugurare, domnul Ciprian Dobre, presedintele Consiliului
Judetean Mures, si-a exprimat satisfactia ca, in sfarsit, s-a reusit
inlocuirea oalelor enorme cu care se cara mancarea la saloane,
felicitand conducerea spitalului pentru investitia realizata si multumind,
la randul sau, reprezentantului "Azomures�.

Lasă un comentariu