POLITIA LOCALA TARGU-MURES
ACTIVITATI DESFASURATE DE SERVICIUL CONTROL DISCIPLINA IN CONSTRUCTII - AFISAJ STRADAL, CONTROL COMERCIAL SI PROTECTIA MEDIULUI IN PERIOADA 15 _ 28 IANUARIE 2014

Distribuie pe:

LUCRARI DE CONSTRUCTII NEAUTORIZATE

Cadrele Biroului Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal au efectuat 14 controale la diverse obiective de pe raza municipiului Targu-Mures. In urma acestor actiuni, o societate comerciala care a amplasat o firma pe fatada imobilului a fost sanctionata contraventional cu amenda in cuantum de 1.000 lei, in conformitate cu prevederile Legii

nr. 50/1991 _ republicata, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, dispunandu-se totodata efectuarea demersurilor necesare pentru intrarea in legalitate.

De asemenea, in acest interval, personalul biroului a instrumentat 22 sesizari primite de la cetateni, luandu-se dupa caz, masurile adecvate situatiei de la fata locului.

LIPSA AUTORIZATIEI DE FUNCTIONARE

Agentii Biroului Control Comercial, actionand in conformitate cu "Planul de Control" aprobat, au derulat o serie de verificari specifice la 40 comercianti cu puncte de lucru situate in zona strazilor Budiului, Cisnadiei si ,,8 Martie".

Contextual, s-a constatat nerespectarea de catre 9 agenti economici a obligatiei prevazute de art. 5, alin. 1 din O.G. nr. 99/2000* - conform careia: ,,orice exercitiu comercial se desfasoara numai de catre comercianti autorizati in conditiile legii", fiind aplicate sanctiuni contraventionale in cuantum de 400 lei.

ABATERI DE LA NORMELE PRIVIND SALUBRITATEA SI MENTINEREA ESTETICII MUNICIPIULUI

In perioada de referinta, au fost somati 127 agenti economici si asociatii de proprietari, cu privire la obligatiile ce le revin potrivit art. 11 din HCL nr. 20/2008, respectiv "proprietarii, administratorii si chiriasii imobilelor sunt obligati sa asigure curatenia trotuarelor, acoperisurilor [...] de zapada si gheata". Deoarece o parte a acestora nu s-au conformat, s-au aplicat 26 sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse intre 100 si 500 lei.

Urmarind modalitatile de respectare, de catre persoanele juridice, a normelor legale impuse de HCL nr. 20/2008 _ modificata, cu privire la conditiile de colectare si depozitare a deseurilor menajere, personalul compartimentului a intreprins 7 controale la diferiti agenti economici, 3 dintre acestia fiind invitati la sediul institutiei pentru clarificarea situatiei si consiliere juridica.

Valentin-Constantin Bretfelean,
director executiv Politia Locala Targu-Mures

Lasă un comentariu