Sa fim sanatosi!
FRUCTELE DE PADURE PREVIN DIABETUL DE TIP 2

Cercetatorii britanici de la Universitatea
Anglia de Est (UEA) si de la "King�s College�,
din Londra, citati de descopera.ro, sustin ca
o dieta bogata in flavonoide si antocianine,
regasite in capsuni, coacaze negre, mure si
afine, este asociata cu o insulinorezistenta
mai scazuta si cu o reglare mai buna a glucozei
din sange, prevenind astfel diabetul de tip 2.
"In studiul nostru, ne-am concentrat
asupra flavonelor, care se regasesc in
verdeturi si legume precum patrunjel, cimbru
si telina, si asupra antocianinelor, regasite
in fructe de padure, struguri negri, vin si alte
fructe si legume de culoare albastruie.
Cercetarea a fost realizata pe aproape 2.000
de femei sanatoase, de la fundatia TwinsUK,
care au completat un chestionar despre
obiceiurile lor alimentare, pentru a estima
aportul zilnic de flavonoide. Am analizat
mostrele de sange, in vederea evaluarii
nivelului de glucoza si al inflamatiilor,
analizand, de asemenea, gradul de insulinorezistenta,
un indicator al diabetului de tip 2.
Astfel, am descoperit ca femeile care au
urmat o dieta bogata in antocianine si
flavone au avut un grad de insulinorezistenta
mai scazut. Insulinorezistenta
ridicata este asociata cu formele de diabet
de tip 2, prin urmare, persoanele care
consuma alimente bogate in acesti compusi
au o probabilitate mai redusa de imbolnavire�,
explica specialistii.
Ei adauga ca acest tip de antioxidanti
reduce riscul de inflamatii cronice, care pot
cauza diabet, obezitate, boli cardiovasculare
si cancer.

Lasă un comentariu