UNIREA, ROMÂNII ȘI... TRĂDĂTORII

Distribuie pe:

* “Să ne unim toți românii, mai ales acum, într-un singur și mare țăl (scop), fără deosebire de stări, de partide, țălul de a scoate țara noastră din haosul, ignoranța și moralizația de astăzi...” “Noi, românii, nu putem fi puternici până când nu ne vom uni cu toți în unul și același corp politic”. “Trebuie să uităm patimile și urele (ura) dintre noi, să ne dăm mâna cu toții, să încongiurăm (cuprindem) cu dragoste și respect țara și poporul”.

Mihail Kogălniceanu (1817-1891), ministru de interne, ministru de externe, ministru plenipotențiar, istoric, orator și scriitor român

***

* În urmă cu 70 de ani, în Germania a ieșit o țigară ce purta pe ea cuvintele: “Nie ohne mich”, adică “Nimic fără mine”... “Nicăieri nu pleca, omule, fără mine, fără țigară, căci eu sunt bucuria ta, mângâierea ta, tăria ta!... Ia-mă pe tot locul, omule, cu tine!... Nu pleca nicăieri fără mine!...” Acesta este crezul tuturor fumătorilor, la toate popoarele. Tutunul e un idol, o plăcere, o patimă rea. Domnul Iisus Hristos a zis altfel. “Rămâneți întru Mine și Eu întru voi, căci fără de Mine nu puteți face nimic!” (Ioan,15, 4-5). Când soldații români au plecat la război, pe paftaua de la curea aveau înscrise următoarele cuvinte: “Nihil Sine Deo”, adică “Nimic fără de Dumnezeu”. Și așa... au putut să învingă patimile expansioniste ale lui Hitler, care a crezut în țigară mai mult decât în Dumnezeu (n.a.).

P.S. Frați români - Fără o unire din toate punctele de vedere vom fi pierduți. Citiți sau recitiți istoria cruntă, a Basarabiei și Transilvaniei și vă asigur că n-o să mai aveți somn. Nu dormiți pe o ureche, cum spunem noi. Spunem de multe ori că: «Istoria nu se repetă» numai că... la noi, românii basarabeni și transilvăneni, s-a tot repetat și este posibil și în viitor să se întâmple orice, printr-o conjunctură internațională nefavorabilă. Ceea ce putem să facem este: unire și înțelepciune. Dumnezeu să ne păzească de tot răul lumii. Amin!

***

* “Națiunea este sfântă - Pentru a înțelege cât este de vinovată răpirea de teritorii unei națiuni, se cade să ne amintim că teritoriul unei națiuni e cu totul altceva decât o proprietate obișnuită; «este pământul sfânt al patriei», - mormântul strămoșilor, leagănul copiilor, căminul unei mari familii. A pune pe el pecetea unei stăpâniri străine nu e numai un jaf nelegiuit, ci este un act de profanare”.

Anatole France (1884-1924), scriitor francez.

“Statele își păstrează vigoarea lor și ajung la cea mai strălucită propășire atâta timp cât cetățenii se supun legilor. Atunci când ei nu se mai supun, statul nu mai e bine cârmuit, în familii începe neorânduiala și în țară domnește vrajba”.

Socrate (469-339 î.Hr.), filosof idealist grec.

Presa udemerisă revizionistă inundă de injurii și calomnii la adresa României și românilor. Chiar nu mai există legi și conștiință românească? Nu cred că în lume mai există așa ceva. Grav este că acest lucru se face sub acoperirea tacită a trădătorilor și fariseilor români.

 

Lasă un comentariu