Concertele lunii noiembrie

Distribuie pe:

Evenimentul lunii noiembrie 2014 va fi Festivalul Internațional de Muzică de Cameră, ediția a IX-a, care se va desfășura în perioada 9-16 noiembrie, și va cuprinde un număr de 9 concerte camerale, care vor avea loc după cum urmează: 9, 10, 11, 12, 13, 14 (2), 15 și 16 noiembrie 2014. Vor evolua artiști și formații din țară, cât și de peste hotare cu muzică compusă de compozitorii J. Haydn, W.A. Mozart, J. Brahms, C. Debussy, L. van Beethoven, J. S. Bach, E. Grieg, R. Schumann etc. Muzica prezentată va fi diversă și pe gustul fiecărui meloman care va fi prezent la aceste concerte din cadrul festivalului.

În cea de a doua parte a lunii vor avea loc și alte concerte. În 20 noiembrie 2014 va avea loc concertul vocal-simfonic extraordinar sub bagheta dirijorului Franz Lamprecht, Germania, care îi va avea ca soliști pe Madaras Ildikó, sopran, Marian Someșan, tenor, și Balla Sándor, bas. Își va da concursul Corul Mixt și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș, dirijorul corului Vasile Cazan, maestru de studii cor - Sikó Szidonia, iar la orgă va fi Molnár Tünde.

Un alt concert va avea loc în 27 noiembrie 2014, intitulat extraordinar „In memoriam Zoltán Aladár", la împlinirea vârstei de 85 de ani a maestrului. Bagheta concertului simfonic extraordinar îi va aparține lui Theo Wolters, Olanda, iar la pian Andrada Badi. Muzica este semnată de compozitorii Zoltán Aladár,

F. Schopin și H. Berlioz.

În încheierea lunii noiembrie se va desfășura concertul lecție și educativ cu titlul „Un clasic vienez… la Târgu-Mureș", cu participarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș, sub bagheta lui Remus Grama și prezentate de dr. Dorina Pop și Fülöp Klára.

Lasă un comentariu