GÂNDIREA POZITIVĂ, MAI BENEFICĂ DECÂT 6 LUNI DE EXERCIȚII FIZICE

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Universitatea Yale și cei de la Universitatea Berkeley (California), citați de descopera.ro, susțin că gândirea pozitivă îi ajută pe oameni să rămână activi și în formă bună la vârste mai înaintate.

„Expunerea subliminală la stereotipuri pozitive legate de înaintarea în vârstă are ca efect o sănătate fizică mai bună, a rezultat în urma studiului nostru, realizat pe 100 de persoane din Statele Unite ale Americii, cu vârsta medie de 81 de ani. Participanții au fost împărțiți în 4 grupuri. Unul a fost alimentat cu mesaje pozitive legate de înaintarea în vârstă, sub forma unor cuvinte precum vioi sau creativ, care apăreau pe un ecran, dar atât de repede încât participanții le percepeau doar subconștient: creierul le înregistra, dar subiecții nu erau conștienți de faptul că le citiseră. Ceilalți participanți au fost rugați să scrie eseuri despre persoane în vârstă și active.

După 3 săptămâni, membrii acestui grup mergeau, își păstrau echilibrul și se ridicau de pe scaun cu mai mare ușurință decât membrii celuilalt grup, care fuseseră expuși la mesaje pozitive. Însă, cei din primul grup prezentau îmbunătățiri psihologice: întărirea stereotipurilor pozitive și slăbirea stereotipurilor negative legate de îmbătrânire, iar aceste schimbări se reflectau în felul în care persoanele se percepeau pe ele însele. Astfel, am constatat că mesajele subliminale pozitive s-au dovedit mai eficiente decât efectul a 6 luni de exerciții fizice", încearcă să ne convingă specialiștii americani.

Să fim sănătoși!

Lasă un comentariu