NE MOR ZIMBRII...

Distribuie pe:

Direcția Silvică Hunedoara anunță că nu mai puțin de șapte zimbri din Rezervația Hațeg-Slivuț au murit, după diagnosticarea, în 22 august 2014, a primului caz de boală a limbii albastre în România (în județul Buzău).

„Un al șaptelea zimbru a murit în Rezervația Hațeg-Slivuț, declarată focar de boală a limbii albastre, iar altul este bolnav. Numărul zimbrilor din această rezervație a scăzut la mai puțin de jumătate după ce un al șaptelea zimbru din cei 13 câți erau inițial a murit luni (3 noiembrie a.c.), în timp ce altul este sub tratament intensiv, după ce medicii veterinari au observat că are simptome ale bolii limbii albastre. De altfel, acum toți zimbrii sunt sub tratamentul prescris de veterinari. Zimbrul bolnav nu a fost izolat de turmă, deoarece veterinarii au considerat că trebuie lăsat împreună cu celelalte animale, despărțirea de ele putându-i crea un nou stres. Dacă se izolează de unul singur, îl vom duce în altă parte", a anunțat, recent, Direcția Silvică Hunedoara.

Rezervația de la Hațeg-Slivuț este închisă pentru vizitatori, iar cei șase zimbri rămași în viață sunt ținuți sub observație.

Lasă un comentariu