Secolul american se termină, începe cel al Pacificului…

Distribuie pe:

Nu e dificil de înțeles cine se află la originea „revoluției umbrelelor" din Hong Kong! Presa pro-Beijing vorbește de legături ale manifestanților cu guvernul S.U.A., acuză C.I.A.-ul că s-a infiltrat în școlile din Hong Kong și sugerează că Marea Britanie a plasat agenți ai serviciilor secrete în structurile de conducere ale marii metropole chineze. Ziarul „Wen Wei Po", favorabil Beijing-ului, consemnează că liderul studenților, Joshua Wong, în vârstă de 17 ani, s-a întâlnit frecvent cu membrii Ambasadei S.U.A. din Hong Kong și a primit donații de la americani. Cum era politicos, Wong a negat acuzațiile, deși vorbim de o copită dată Chinei, ca semn că n-are voie să depășească economia americană. China îi stă în coaste Americii de mult timp, ca adversar de temut, dar unchiul Sam nu recunoaște public. Preluând o știre a televiziunii publice „Rossiya 24", „The Telelgraf" relatează că protestele din Hong Kong au fost organizate de S.U.A și Marea Britanie, liderii mișcării „Occupy Central fiind special pregătiți de către serviciile secrete americane, iar tactica protestatarilor din Hong Kong reproduce scenariul revoluțiilor portocalii, de fapt lovituri de stat, care au demis guvernele din Georgia, Kargâzstan și Ucraina." Experții consideră că și Marea Britanie se află în spatele protestelor din Hong Kong din cauză că își pierde beneficiile economice pe care companiile britanice le-au avut după retrocedarea coloniei, Chinei. Fosta colonie britanică Xianggang, devenită azi centru global de afaceri, traversează cea mai gravă criză politică de când insula a fost retrocedată Chinei, în 1997. Manifestanții cer libertăți precum votul universal deplin și demisia șefului Executivului, Leung Chun-ying, perceput drept marionetă a Beijingului, solicitări pe care Beijingul refuză să le ofere, relatează A.F.P. Vrem sau nu, nu putem ignora realitatea: Hong Kong-ul este parte componentă a Republicii Populare Chineze, iar imixiunile străine în treburile altui stat independent nu se încadrează în canoanele democrației.

The Guardian anunță că S.U.A. sunt pe cale să piardă statutul de cea mai puternică economie a lumii, pe care-l deține de la sfârșitul secolului al XIX-lea. „Secolul american se termină, iar cel al Pacificului începe", consemnează „The Economist", sub titlul „Încoronarea dragonului": „Până în 1890 China a fost cea mai mare economie din lume, când a fost detronată de S.U.A., dar până la sfârșitul anului China își va recuceri coroana". Potrivit Băncii Mondiale, China a devenit cea mai mare economie a lumii, în perioada 1979 - 2014 având cea mai mare dezvoltare economică din istoria omenirii. China și-a modernizat economia cu tehnologie din Germania și Franța, iar forța de muncă este hrănită cu cereale și carne de porc din România, ceea ce indică faptul că Europa a devenit un megașop pentru China. În următorii 10-20 de ani polul economiei mondiale se va muta în Asia. Comparativ cu țara noastră, începând cu anul 1990, economia a fost pusă pe butuci de o clasă politică coruptă, vândută intereselor străine și dezinteresată de soarta națiunii române. Trei milioane de români care ar fi putut contribui la dezvoltarea țării au emigrat pentru un loc de muncă decent remunerat. Așadar, vedem vreo legătură între protestele din Hong Kong și S.UA.? Cum să nu! Foarte curând, China va pune capăt unui secol de dominație americană și va deposeda S.U.A de statutul de cea mai mare economie a lumii, pentru că S.U.A., din punct de vedere economic, financiar și politic, a dat aproape totul peste cap în lume, sau în mare parte, a scăpat lucrurile de sub controlul de polițist mondial.

În America s-a făcut democrație și cu munca chinezilor, care trăiesc ca vai de ei, și cu petrolul scos din Irak, după ce le-a „injectat" irakienilor doza de democrație forțată. China este astăzi fabricantul-șef al lumii, datorită vesticilor și americanilor care și-au mutat tehnologia la ei, în ograda Fluviului Yangtze sau Chang Jiang. Oricine poate observa cu ușurință avansul de civilizație, de educație industrială și modernitate al Asiei față de Occident. Propaganda cu democrația nu va mai rezista mult nici în America. Sistemul scoate fum negru pe țeava de eșapament, are scurgeri mari de ulei și are nevoie de reparații capitale. Într-o economie falsă, susținută de tiparnițele de dolari, S.U.A. nu prea mai produc mare lucru, tocmai de aceea trece prin cea mai profundă criză de politică internațională, economică și militară din toată istoria sa. Deși S.U.A. mai deține încă supremația militară în lume, echilibrul fragil între S.U.A și restul statelor s-a rupt în favoarea celor din urmă. Constituirea U.E. a creat pentru America o problemă de concurență serioasă, iar evoluția Chinei, din punct de vedere financiar, economic, militar și social, a devenit extrem de deranjantă. Ar fi o greșeală ca S.U.A să creadă că China e Siria, Irak, Afganistan sau Libia. În momentul de față S.U.A. mai aruncă zaruri prin Ucraina, România, Albania, Kosovo. Restul statelor nu mai dau credibilitate americanilor. Între timp, vremurile cu ororile sale tind să-i dea dreptate Sf. Ioan, care profețea că omenirea se va întoarce cu susul în jos, iar oamenii își vor dori pieirea, în locul trăirii atâtor tragedii. Cetățile Sodoma și Gomora s-au înmulțit, cămătarii, corupții și bogătașii schizofrenici fac legea, iar cei care conduc Omenirea nu mai sunt oameni. Ne impresionează mai degrabă „omenia" unui câine, luând în considerare animalitatea celor de la Putere.

S.U.A cere dezarmare tuturor statelor lumii, dar se înarmează în ritm galopant. În numele dezarmării nucleare a altor țări, S.U.A au comis mult mai multe agresiuni decât toate grupările teroriste rebele la un loc. De șaizeci de ani încoace, S.U.A. invadează statele care le fac concurență și le bombardează pe cele ale căror bogății și resurse naturale nu-i lasă să doarmă. Publicația „Livescience" scrie că o armă cu laser extrem de performantă, denumită High Energy Laser Mobile Demonstrator (HEL MD), capabilă să doboare drone sau alte obiecte într-o clipă, numai bună de prăjit burgerii de trei ori mai repede, va intra curând în dotarea armatei S.U.A.. Conform „Office of Naval Research" și companiei Boeing care lucrează la finalizarea ei, arma, dotată cu un laser în stare solidă ce dezvoltă o putere variind între zece și 30 kw, și un sistem radar montat deasupra un camion greu, este precisă și rapidă și poate doborî țintele în diferite medii. Un test recent arată că arma a reușit să doboare 150 de drone, rachete și alte ținte mai mici, demonstrația celor de la Boeing fiind preludiul performanței finale. În luna august a acestui an, Office of Naval Research a acordat companiei Raytheon un contract de 11 milioane de dolari pentru a construi arme laser montabile pe vehicule. Arma celor de la Raytheon va avea 25 de kw. Publicația „Livescience" face publicitate americanilor, doar-doar or crăpa rușii de ciudă! Sunt convinsă că și Rusia are suficiente arme performante, numai că nu-și face reclamă.

Dacă zestrea militară americană e atât de performantă, atunci cum se face că un avion chinez a interceptat o patrulă aeriană americană în Marea Chinei de Sud? Potrivit „Busines Insider", armata americană a declarat că planul său de zbor de patrulare de rutină s-a desfășurat în spațiul aerian internațional. Armata chineză susține că survolul s-a desfășurat în spațiul lor aerian și că Statele Unite trebuie să înceteze efectuarea de misiuni de supraveghere atât de aproape de teritoriul său. Cert este că lupta pentru putere dintre China și S.U.A. a devenit aprigă. Economia Chinei a depășit-o demult pe cea a S.U.A., iar interceptarea avionului american în spațiul aerian chinezesc este semnalul unei schimbări geopolitice care a obligat S.U.A. să împartă scena mondială cu superputerea din Asia de Est. În America doar 35 la sută din populație are un punct de vedere favorabil despre poporul chinez. Dar cum rămâne cu restul lumii? Cum rămâne cu I.S.I.S., creat tot de anarhiștii occidentali, acum ademeniți în mașina de tocat a grupării teroriste? Probabil în acest mod se realizează deratizarea democrației vestice!

Lasă un comentariu