Din nou, la alegeri

Distribuie pe:

Începând din 1990 şi până acum, împreună cu electoratul vechiului meu cartier Aleea Carpaţi, am dezbătut fiecare scrutin electoral. Unora le-a ieşit pasienţa, câştigând partidele sau liderii pe care i-au dorit, altora, nu. Oricum, cu toţii am pus ştampila aşa cum am crezut, unii pe criterii corecte, alţii pe falsuri grosolane, fiind induşi în eroare, cu plimbări cu autocarul, numite şi turism politic, iar cei din mediu rural cumpăraţi cu ceva pachete sau bani, pentru a pune ştampila pe locul din buletinul de vot indicat de primari, consilieri sau activişti de partid.

Aşa a fost întotdeauna, aşa este şi astăzi, iar eu cred că aşa va fi şi în viitor, deoarece nu am auzit nimic de pedepse, nici pecuniare, nici cu puşcăria, aplicate celor prinşi asupra faptului.

Bătrânul meu buletin de identitate are, din 1990 încoace, toate ştampilele de votat la scrutinele pentru Parlament, consilii judeţene sau locale, primari, referendumuri de suspendări ale preşedintelui.

Unii candidaţi au fost prea siguri pe ei şi pe unii electori, crezând că i-au dus cu balivernele lor.

La noi, în Mureş, la toate votările, am avut oameni corecţi, cinstiţi, intelectuali desăvârşiţi din generaţii mai vechi, dar, după 1989, au intrat în politică şi tinerii din trecutul comunist. În 2014, avem politicieni tineri, cu mari pretenţii de organizatori administrativi, dar pierd clar, din cauza incompetenţei sau a culturii şi ştiinţei vagi, apoi se plâng de reuşita altora, care au dat dovadă de mai multă materie cenuşie, care au ştiut să iasă în popor să îşi prezinte inteligent programele, convingând că vor face mai mult pentru ţară decât pentru averile lor. Cei care au greşit în trecut au ajuns să umple penitenciarele, unde au timp să se tot gândească la mârşăviile pe care le-au făcut şi care au afectat grav ţara şi poporul, alţii sunt pe la DNA sau prin justiţie, aşteptând judecata dreaptă a magistraţilor.

 

Desen de Ștefan Boroș-TETY

Lasă un comentariu