RISC DUBLU DE ACCIDENT VASCULAR PENTRU FEMEILE CU DIABET

Distribuie pe:

Oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Viena, citați de descopera.ro, susțin că femeile cu diabet zaharat sunt de două ori mai expuse la riscul de a suferi un accident vascular cerebral decât cele care nu suferă de această boală. În comparație cu bărbații care suferă de aceeași boală, femeile cu diabet zaharat prezintă un risc de trei ori mai mare să sufere un accident vascular cerebral.

„Motivul pentru riscul crescut de accident vascular cerebral la femei este deteriorarea mecanismului de regularizare a nivelului de zahăr din sânge. Funcția vasculară și coagularea sângelui pot suferi modificări deosebit de nefavorabile, care creează la femei un risc mai mare pentru formarea trombozelor.

Totodată, nivelurile mai ridicate de zahăr din sânge nu sunt singura problemă, un rol important jucându-l și hipertensiunea arterială, inflamațiile și diverși factori legați de stilul de viață, cum ar fi depresia. Deși, în general, femeile mănâncă mai sănătos decât bărbații, cu mai puțină grăsime și carne roșie în dietă, totuși ele se angajează mai puțin decât ei în mișcarea fizică.

Schimbările în stilul de viață implementate mai devreme pot preveni diabetul gestațional specific perioadei de sarcină și care constituie un factor de risc pentru declanșarea, mai târziu, a unui diabet zaharat de tip 2, precum și a bolilor cardiovasculare", explică specialiștii. 

Lasă un comentariu