INVITAȚIE LA CONFERINȚĂ

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș - Centrul de Cercetare pentru Politici de Sănătate și Management, Asociația Suryam, alături de MedFarm Events, organizează joi, 20 noiembrie 2014, ora 17.00, la Hotel Continental din Târgu-Mureș, MASA ROTUNDĂ CU REPREZENTANțII MASS-MEDIA cu tema „Eficientizarea utilizării resurselor din sănătate în România și în țările Europei Centrale și de Est". Evenimentul are loc cu ocazia primei ediții a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar (CNFMS) ce se desfășoară în perioada 19-22 noiembrie 2014 la Hotel Plaza din Târgu-Mureș.

La întâlnirea cu reprezentanții mass-media vor participa dr. Lorenzovici Lászlo, președintele Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar - ediția 2014, prof. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Răzvan Vulcănescu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, dr. Marius Tănasa, vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, dr. Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Florin Buicu, secretar Comisia de Sănătate Camera Deputaților, dr. Vasile Cepoi, președintele Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor.

Prima ediție a Conferinței de Farmacoeconomie și Management Sanitar va reuni decidenți din instituțiile cheie ale sistemului sanitar din România și Ungaria, care vor supune atenției experiențele avute în țara lor, vor analiza, diagnostica și propune soluții pentru a veni în sprijinul activității angajatului din sistemul sanitar și al beneficiarului, pacientul.

„Sistemul nostru sanitar a evoluat mult în ultimii 10 ani, chiar dacă nu observăm schimbări sensibile în bine de la un an la altul. A evoluat pozitiv în privința resurselor disponibile, a evoluat în privința nivelului tehnologic, medical, s-a dezvoltat cantitativ și calitativ sectorul privat, s-a maturizat piața furnizorilor de medicamente, materiale sanitare și de aparatură medicală. Dar cel mai mult au crescut așteptările și nevoile pacienților, cu mult peste dezvoltarea sistemului. În consecință, tensiunile din sistem au crescut într-un ritm accelerat, și implicit necesitatea de a gestiona și mai bine resursele disponibile pentru sănătate", susține dr. Lorenzovici Lászlo, specialist în economie sanitară și management sanitar și președintele CNFMS.

Mai multe detalii despre Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar și subiectele abordate, pe site-ul http://www.cnfms.ro.

 

Lasă un comentariu