ALEȘII LOCALI TRASEIȘTI RISCĂ SĂ ÎȘI PIARDĂ MANDATUL!

Distribuie pe:

Camera Deputaților a adoptat tacit, miercuri, 19 noiembrie 2014, o propunere legislativă de respingere a Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) nr. 55/2014, care le permitea aleșilor locali să își aleagă un alt partid față de cel în care au candidat, timp de 45 de zile, fără să își piardă mandatul.

Inițiativa i-a aparținut deputatului PP-DD Tudor Ciuhodaru și prevede să se respingă respectiva ordonanță, iar primarii care au profitat de aplicarea ei să își piardă mandatul și să fie înlocuiți.

Proiectul a fost adoptat tacit, întrucât termenul constituțional pentru dezbatere și vot final (12 noiembrie) a fost depășit. Camera Deputaților este prima sesizată, însă Senatul este Camera decizională în acest caz.

În legătură cu această situație, Klaus Iohannis, noul președinte ales de către majoritatea românilor, a recomandat Senatului să deblocheze discuția asupra OUG 55/2014 care a permis traseismul aleșilor locali, menționând că actul normativ trebuie respins, iar primarii care au schimbat partidul să fie pasibili de revocare.

„Renumita Ordonanță nr. 55/2014, cu care PSD a dorit să legalizeze traseismul politic în administrația publică locală, este blocată în Senat. Este nevoie de reluarea discuțiilor pe această ordonanță, ca să terminăm odată cu această problemă. După părerea mea, rezolvarea este extrem de simplă. În Camera Deputaților, ordonanța a picat. N-are decât să pice și în Senat, iar atunci se ajunge înapoi în situația prevăzută de lege, reintrăm în normalitate, și cei care au schimbat partidul sunt pasibili de revocare", a precizat Klaus Iohannis.

Lasă un comentariu