LANSARE DE CARTE: KLAUS IOHANNIS - „PAS CU PAS", LA ROMEXPO

Distribuie pe:

„E important să dăm un semnal și pentru și prin carte, dar și pentru cultură. După părerea mea, cultura ne salvează"

Klaus Iohannis a spus că a dat autografe pe cărțile tuturor celor care au venit la lansarea de carte.

„Așa cum oamenii au stat câteva ore până când au ajuns în fața mea să le semnez cartea, mi s-a părut normal să stau până când am semnat și ultima carte", a spus el.

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie a spus că și-a numit cartea „Pas cu pas" pentru că „așa se construiește, și o viață, și o țară".

„Vreau o Românie așa cum e Sibiul", a mai spus el.

Mii de oameni au venit să-l vadă și să cumpere volumul autobiografic cu autograful autorului. La lansare a participat și Cristian țopescu, care i-a oferit lui Klaus Iohannis o minge de tenis.

Încă de la intrarea în complexul expozițional, Klaus Iohannis a fost întâmpinat de oameni care l-au felicitat pentru succesul în alegeri, unii chiar în limba germană.

„Sunt impresionat să găsesc atâta lume. Mulțumesc că ați venit", le-a spus el vizitatorilor.

Klaus Iohannis a fost felicitat și de un copil care a venit la Romexpo. „Dar citești tu cartea? Sunt impresionat", i-a spus câștigătorul alegerilor.

În discursul susținut la lansarea cărții, Klaus Iohannis a arătat că „Pas cu pas" a fost o metodă de a se face mai bine cunoscut publicului.

„Nu am avut nici ambiții literare, nici doctrinare. Am vrut să creez un mediu prin care să arăt cum am evoluat în viața publică, cum am văzut eu dezvoltarea în spațiul public", a arătat el.

Klaus Iohannis a mai spus că în carte vorbește puțin și despre casa părintească, familie, soție, sau orașul său natal, Sibiu, deoarece „valorile cu care cineva acționează în spațiul public nu-și pot avea originea decât în viața privată".

Totuși, a adăugat el, „viața privată nu trebuie implicată în politică".

„Ceea ce n-o să găsiți este senzaționalul, sunt un om nesenzațional, nu am evenimente senzaționale de dezvăluit. Nu cred că senzaționalul este important în politică. Departe de mine să dau lecții, nu este nici un mijloc de a transmite o rețetă a succesului. Nu există altă rețetă a succesului decât cea spusă de Einstein: 99% transpirație, 1% inspirație. De atunci nu s-a schimbat nimic", a mai spus el.

Lasă un comentariu