„ShoeBox - cadoul din cutia de pantofi"

Distribuie pe:

Totul a început în anul 2007, o familie de clujeni și-a propus să-și învețe copilul o lecție de viață, bucuria de a dărui în preajma Crăciunului din jucăriile și hăinuțele lui altor copii mai săraci. Din aproape în aproape, această flacără a bunătății s-a extins, la început în Cluj, au aderat la această campanie caritabilă tot mai mulți oameni. Un aport major l-a avut internetul, astfel că în campania din preajma sărbătorilor de iarnă au luat parte tot mai multe orașe din țară, cât și de peste hotarele ei, cuprinzând până anul trecut 135 de centre de colectare, în 74 de orașe din 9 țări, lista la această campanie fiind deschisă tuturor oamenilor generoși. Sighișoara s-a alăturat încă din primul an acestei inițiative, având printre sighișoreni un mare ecou, dăruind din mult-puținul lor, fapt cunoscut, ceea ce se colectează va avea ca finalitate bucuria celor mai nevoiași, cu atât mai mult când e vorba de copii. În cadrul campaniei „ShoeBox - cadoul din cutia de pantofi", de la Sighișoara, va funcționa un Centru - partener de locație în str. Consiliului Europei nr. 7, Aparthotel Sighișoara, reper intersecția semaforizată din centru, care va colecta cutiile pregătite de sighișoreni pe toată durata campaniei adică 1 - 15 decembrie 2014, între orele 8,00-20,00.

Cutiile vor fi distribuite destinatarilor - copii cu vârsta între 2-18 ani din familii nevoiașe - în perioada 16-23/24 decembrie 2014.

Ce trebuie făcut pentru a participa la Proiectul „Shoebox- cadoul din cutia de pantofi"? Spicuim din instrucțiunile prezentate în detaliu pe site-ul campaniei, htpp://www.shoebox.ro

1. De ce ai nevoie ca să participi?

Ai nevoie de: o cutie goală de pantofi (corpul și capacul), hârtie de împachetat cadouri, foarfecă/cutter, timp și/sau bani pentru cumpărături sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruiești.

2. Ce se pune în cutii?

Învelești frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai cumpărat sau ai prin casă și poți dărui:

- dulciuri (ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (banane, portocale, iaurt),

- articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva,

- jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului,

- produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante,

- felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine,

- articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat,

- eventual o lumânare parfumată care să le amintească de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă,

- orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri.

3. Atenție la conținut și termen limită!

Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care pregătiți cadoul.

Precizări: - Dacă aveți o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele astfel încât să poată fi folosite (pe mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc.)

4 Nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți!

- Nu faceți curățenie în casă pentru ca mai apoi să dați ce e „de aruncat".

- Nu puneți alimente perisabile (ex. portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (compot de casă în borcan de sticlă).

- Aveți în vedere că destinatarii cadourilor sunt copii cu vârsta între 2-18 ani, fete și băieți.

- Nu lipiți capacele pe cutii, acestea se vor lipi la Centrul de colectare, când se vor lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

Termen limită: 15 decembrie 2014.

Lasă un comentariu