„Merele roșii" ale Voichiței Elena Toma

Distribuie pe:

Miercuri, 26 noiembrie 2014, Radio Tg.-Mureș a fost gazda lansării volumului de povești „Mere roșii" a d-nei Voichița Elena Toma. Aflată la al patrulea volum de povești, autoarea a făcut ca inspirația literară să transforme povestea în fruct, fericindu-i pe cei care-l gustă. Am fost invitați preșcolari, părinți, bunici, prieteni, familia autoarei, să înmulțim binele. Și aici ne-a sărit în ajutor, în direct, în cadrul emisiunii de radio „Vitralii", Valentin Marica, moderatorul evenimentului.

Provocarea vieții sunt copiii! Atâta adevăr a spus d-na educatoare Mirela Ungur. Și nu se putea ca la un astfel de eveniment să lipsească copiii. Am ascultat acorduri de chitară, poezie, cântec, toate interpretate de cei mici.

Paginile cărții au înviat prin personajele Moș Petru, bunica, nepoatele, Cioc-Boc, Veverița cea isteață, interpretate, în costum de scenă, de colegele autoarei de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 din Tg.-Mureș: Camelia Barna, Renate Vlad, Cristina Fișcă, Alina Opriș, Boer Izabella. Bunica, rol interpretat cu atâta naturalețe de autoare, ne-a purtat printre paginile scrise cu har, talent și dragoste.

Povestea joacă un rol esențial atât în educația, cât și în dezvoltarea copiilor. Educatoarele au prezentat ce e povestea pentru adulți, pentru copii, pentru dascăl. Doamna directoare Mihaela Rizescu a susținut și încurajat continuu la grădiniță stfel de evenimente și astea deoarece „cartea este o reverență în fața limbii române".

Am gustat, toți cei prezenți la eveniment, dar și publicul ascultător, mărul, nu cu gura, nu cu ochii, ci cu sufletul! Mulțumim doamnei Voichița Elena Toma pentru acest măr roșu!

Lasă un comentariu