Desprinsă dintr-un viguros trunchi de „arbore genealogic"…

Distribuie pe:

Uneori „așchia umană" nu sare prea departe de trunchiul din care s-a desprins, devenind, la rândul ei, o prestigioasă personalitate. Doar două exemple:

• Despre Radu Beligan știm că a fost și este unul dintre marii actori ai teatrului românesc, și că, făcând un sumar calcul matematic, aflăm că este cu două săptămâni mai „tânăr" decât Marea Unire de la Alba Iulia, fiind născut la 14 decembrie 1918, în localitatea băcăoană Filipești. Nu știam, însă, că pe linie paternă este urmaș al unuia dintre frații povestitorului Ion Creangă, și că mama sa era grecoaică. La mulți ani, stimate maestre!

• Despre doamna Zoe Petre (n.22 mai 1939) știm că este un eminent istoric și profesor universitar. Și că a fost consilier al fostului președinte al României, Emil Constantinescu. Nu știam, bunăoară, că tatăl domniei sale era istoricul-academician Emil Condurache (1912-1987), iar unchi, pe linie maternă, academicianul-matematician Grigore Moisil (1909-1973).

Ce frumos și ce demn este să-ți cinstești înaintașii prin propriile tale fapte de muncă și de viață, fiind, la rândul tău, un continuator al acelui viguros arbore genealogic!

Lasă un comentariu