„Legi spirituale ale... succesului"

Distribuie pe:

LEGEA KARMEI - (Legea cauzei și a efectului)

„Indiferent dacă suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se întâmplă în acest moment este rezultatul unei alegeri făcute în trecut. Ceea ce semeni este ceea ce culegi. Orice acțiune produce o reacție, orice acțiune are anumite consecințe. Dacă faci bine, binele se va revărsa la un moment dat în viața ta. Fiecare acțiune produce reverberații. Viitorul tău este construit de acțiunile pe care tu le faci în prezent. Chiar în acest moment viitorul tău se conturează prin ceea ce faci. Dacă vrei un viitor mai bun, pentru a crea viața pe care ți-o dorești, începe chiar din acest moment să acționezi. ACțIONEAZĂ POZITIV. Dacă vrei ca acțiunile tale să aibă rezultatul scontat, nu opta pentru acțiuni care îi lezează și rănesc pe ceilalți. Alege acțiuni care aduc fericire și succes celor din jur. Ai întotdeauna de partea ta alegerile. Acceptă responsabilitatea alegerilor și a acțiunilor tale. Alegerile conștiente pot deschide drumuri nebănuite..."

***

LEGEA DHARMEI - (Legea menirii în viață)

„Orice om are un talent unic și o manieră unică de a-l exprima. Există ceva ce putem face mai bine decât oricine altcineva din întreaga lume. Toate lucrurile au un scop. Totul în viață are o menire. Existența fiecăruia dintre noi este legată de un scop anume. Menirea noastră ca ființe umane este pur spirituală. Trupul este doar o manifestare fizică a spiritului. Ne aflăm pe acest pământ pentru a ne descoperi spiritual, pentru a ne identifica identitatea lăuntrică. Fiecare dintre noi are datoria de a dărui puțin din el celorlalți. Nu putem fi împliniți cu ceea ce suntem decât în momentul în care ne manifestăm talentul, dăruindu-l astfel și celorlalți. Nu putem fi în armonie și fericiți cu ceea ce suntem decât în momentul în care putem dărui din ceea ce ne-a fost dăruit în mod special."

Deepak Chopra - (1947- ) fizician, avocat indo-american

P. S. Desigur, aceste legi izvorâte dintr-o „minte creată", care are la bază un CREATOR au în esența lor un dram de adevăr, numai că aceste idei aparțin altor entități; unele total superioare. Autorul vorbește de superioritatea spiritului asupra trupului, și adevăr grăiește. Ceea ce nu a spus autorul este că acest MARE SPIRIT este DUMNEZEU în toată puterea atotcreatoare și existențială. Acest Mare Spirit a creat tot ceea ce există în cer, pe pământ și sub ape; a plecat, dar nu ne-a părăsit; Ne-a lăsat legile drumului spre fericirea supremă - MÂNTUIREA: Să-l iubim pe El și toată legea Lui, iar pe aproapele nostru ca pe noi înșine. Iubindu-L pe Creator, intrăm în intimitatea și cunoașterea „SPIRITULUI", iar iubind pe aproapele nostru vom găsi calea fericirii adevărate, adică... cum ar spune Monahul Delarohia: „Dăruind ve-i dobândi... fericirea pe pământ și fericirea veșnică - mântuirea". Sunt taine greu de pătruns, dar atunci când între spirit și trup există o conlucrare divino-umană, nimic nu este imposibil; am putea apela spre o mai bună înțelegere a tainelor și la Sfântul Ardealului: „CINE ARE MINTE SĂ IA AMINTE!"

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu