ORIGINILE ROMÂNILOR

Distribuie pe:

„Nimic nu e așa tare ca trecutul. Nimeni și nimic nu-l poate schimba." Sub această axiomă a poetului și filozofului Lucian Blaga, s-a desfășurat, la 27 noiembrie 2014, la Școala Generală din Iernut, adunarea Cercului ASTRA. Subiectul a fost prezentat magistral de profesorul Sever Pop, președintele Cercului. Cei 15 astriști iernuțeni prezenți au fost invitați în sala de proiecție a școlii pentru un motiv bine regizat. Timp de 45 minute a fost proiectat un film ,,furat" de pe internet cu referire absolut senzațională despre controversata problemă a originii poporului român. În acest film, care ne-a lăsat, pur și simplu, muți de uimire, au comentat, cu argumente solide, mai mulți experți în istorie antică, printre care și cunoscutul general în rezervă, Mircea Chelaru. Cotidianul „Cuvântul liber" a publicat câteva din ipotezele istorice ale lui

M. Chelaru care apar și în acest uluitor film documentar.

Dar ce vom afla din acest film documentar?

Știam din ISTORIILE grecului Herodot (500 ani î.Hr.) că geții care locuiau pe teritoriul actual al României erau ,,cei mai drepți și mai viteji" din marea familie a sciților. Grecii i-au numit geți, iar romanii i-au denumit daci. Practic, același popor. Geografic, România de azi suprapunându-se, plus Bucovina și Basarabia, pe hotarele Daciei antice. De ce spunem de marea familie a sciților? Deoarece multe din izvoarele istorice relevă că marea familie a sciților îngloba teritoriile Europei din Spania, nordul Italiei, Slovenia, nordul Greciei, Dacia, la nordul și estul Mării Negre, și (atenție!) Antalia, cu vestita cetate Troia. După ce grecii au cucerit Troia, eroul troian Enea cu un grup troian au reușit să scape de răzbunarea grecilor, au călătorit pe mare până pe teritoriul ce avea să devină Imperiul Roman. Împăratul roman, Traian, cu toate că s-a născut și a copilărit în Spania, ar fi afirmat în Senat, când a hotărât să înceapă războiul împotriva dacilor, că merge să cucerească țara care a fost cândva patria străbunilor săi. Dar despre posibila origine scitică a regilor spanioli, a publicat recent, în serial, și cotidianul „Cuvântul liber". Manualele de istorie ale României nu iau în considerare aceste surprinzătoare mărturii. De ce?

Apoi, filmul prezentat în Cercul ASTRA vine cu niște ipoteze tulburătoare.

Din teritoriul Daciei antice, romanii au cucerit doar 16%, adică Banatul și județele adiacente Sarmizegetusei și a zăcământului de aur de la Roșia Montană. Totuși, limba română, de origine latină, se vorbește aproape la fel până în Bucovina și Basarabia. Gramatical, limba română este mai apropiată de limba latină decât limbile altor popoare latine (italiana, franceza, spaniola și portugheza), care, în unele regiuni, prezintă multe discrepanțe.

Cum a fost posibil ca România să devină peste milenii o insulă de latinitate într-o mare de slavi și mongoli? O întrebare tulburătoare, la care exegeții în istorie antică dau răspuns tot mai clar conturat: în Dacia antică, limba latină se vorbea și scria cu mult înainte de cucerirea Daciei de către romani. Între altele se argumentează și cu inscripția de pe un vas dacic antic: DECEBALUS PER SCORILO, adică „Decebal fiul lui Scorilo".

Dar ipoteze tulburătoare despre originea poporului român merg mult mai departe în antichitate. Profesorul arheolog din Iernut, pe numele lui Nicolae Vlassa, descoperă în 1961, la Tărtăria, județul Hunedoara, 3 tăblițe arse din lut cu o scriere ideografică. Analizându-se vechimea unor oseminte umane din acea zonă, rezultă că tăblițele de lut de la Tărtăria au o vechime de 7500 ani î. Hr. Deci, mai vechi cu 2000 de ani decât tăblițele de lut descoperite la Sumer (Irak), unde cercetătorul german Samuel Kramer pretinde că începe istoria scrisă a omenirii.

Apoi, despre zeul suprem al dacilor, Zamolxe, zeu al fertilității, dar și al împărăției morților, care își avea lăcașul în peștera Polovraci (peste 40 de kilometri lungime), ne relatează marele exeget al religiilor omenirii, care a fost Mircea Eliade.

Generalul (r) Mircea Chelaru ne mai arată că piramidele (acoperite de vegetație) din România sunt mult mai vechi decât piramidele Egiptului antic, iar Sfinxul din masivul Bucegi precede Sfinxul din Egipt. Ipoteze absolut halucinante care așteaptă și alți cercetători să se pronunțe.

Când a fost proiectat filmul, cei de la ASTRA nici nu au clipit. Timpul s-a oprit parcă în loc. Era totul extrem de fascinant. Au urmat discuțiile. Fără a-și ascunde uimirea, au vorbit profesorii Sever Pop, Ovidiu Cormoș și subsemnatul, adică Nanu Marius. Se desprinde o ipoteză tulburătoare: istoria nu începe la Sumer. Ea începe în Sciția Minor, la nord de Dunăre, adică în Dacia Antică, matrice ulterioară a României, patria noastră actuală.

Da! Putem fi mândri că suntem români!

 

Lasă un comentariu