ULEIUL DE MĂSLINE REDUCE RISCUL DE INFARCT

Distribuie pe:

Cercetătorii de la Universitatea din Glasgow, citați de descopera.ro, susțin că uleiul de măsline consumat regulat aduce beneficii importante pentru sănătate, patru lingurițe pe zi fiind de ajuns pentru a scădea semnificativ riscul de infarct în doar șase săptămâni.

„În cadrul cercetării noastre, am adăugat doar 20 de mililitri de ulei de măsline, cam patru lingurițe, zilnic, la dieta unor adulți sănătoși, ceea ce reprezintă cantitatea dintr-o salată sau cam cât consumă o persoană la o masă. După numai șase săptămâni, o serie de indicatori pentru bolile de inimă, măsurați în urina eliminată, s-au îmbunătățit.

Efectul uleiului de măsline asupra sănătății inimii a fost verificat pe un grup de 69 de bărbați și femei, care nu consumau în mod normal acest produs. Voluntarii au fost împărțiți în două grupe și li s-a cerut să consume 20 de mililitri de ulei de măsline fie bogat, fie sărac în compuși fenolici, pe o perioadă de șase săptămâni. Compușii fenolici apar în mod natural în plante, inclusiv în măsline, și sunt considerați responsabili de efectele benefice ale uleiului de măsline. În analizele de urină, am căutat o serie de peptide (substanțe produse în urma descompunerii proteinelor), identificate deja ca biomarkeri ai unor boli precum cele coronariene. Studiul a arătat că ambele grupuri de voluntari au prezentat îmbunătățiri semnificative privind riscul de instalare a bolilor arteriale coronariene.

Uleiul de măsline conține grăsimi omega-6, o formă de grăsimi polinesaturate sănătoase, care blochează răspunsul organismului la inflamații în cazul unor afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și artrita. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii și la menținerea unui echilibru al colesterolului", explică oamenii de știință. 

Lasă un comentariu