ASA Târgu-Mureș, în vacanță. Locul 5 pe prima scenă fotbalistică la final de tur!

Distribuie pe:

Formația ASA Târgu-Mureș a încheiat turul de campionat pe locul V, cu 30 puncte în Liga 1, cu 8 victorii, 6 rezultate de egalitate și doar 3 înfrângeri. O linie de clasament excelentă, pentru o nou-promovată. Golgheterul echipei „roș-albastre" este jucătorul Ousmane Ndoye cu 6 goluri. ASA Târgu-Mureș a marcat cele mai multe goluri spre finalurile celor două reprize, mai exact între minutele 30-45 și 75-90. 7 goluri au venit în ultimul sfert de oră, două dintre ele chiar în minutele de prelungire. Pe bună dreptate, echipa ASA poate fi considerată formația finalurilor de meci. Cele mai puține goluri au fost înscrise între minutele 15-30. Totodată, formația ASA Târgu-Mureș a beneficiat în acest tur de campionat de 2 lovituri de la 11 metri, ambele ratate: Ndoye, în partida cu Dinamo și Goga, în jocul cu CFR. Târgumureșenii au fost penalizați cu un singur penalty, transformat de Brandan, de la CSU Craiova.

„Felicit jucătorii pentru acest tur de campionat și pentru poziția ocupată în clasament. În ce privesc zvonurile cu modificări în interiorul clubului ASA, cred că nu își au rostul. Echipa este în vacanță și deocamdată nu există nicio schimbare. Pe această cale le transmit la toți Sărbători fericite!", a afirmat Claudiu Maior, membru în Consiliul de Administrație al ASA Târgu-Mureș.

50 de cartonașe galbene și 4 roșii au primit jucătorii de la ASA. La capitolul avertismente, Gabi Mureșan are 8, urmat de Balaur și Feussi, câte 5. Ndoye a primit 2 cartonașe roșii, în meciul cu Dinamo, cumul de cartonașe galbene și la finalul jocului cu Steaua. Au mai părăsit terenul de joc, înainte de fluierul final, Mureșan, în partida cu Chiajna, și Bejan, în disputa cu Petrolul, tot în urma primirii a două cartonașe galbene.

La capitolul cartonașe roșii, ASA a beneficiat de eliminările a 4 adversari: Cârjan (Ceahlăul) - etapa a II-a, roșu direct, Brlecic (Chiajna) - etapa a IV-a, două galbene, Brandan (Craiova) - etapa a IX-a, roșu direct și Pârvulescu (Steaua) - etapa a XII-a, roșu direct.

În acest tur de campionat, ASA Târgu-Mureș a fost pregătită de 2 tehnicieni, Adrian Falub, între etapele 1-9 (15 puncte, 4 victorii, 3 egaluri, 2 înfrângeri), și Cristian Pustai, între etapele 10-17 (15 puncte, 4 victorii, 3 egaluri și o singură înfrângere).

24 de jucători au îmbrăcat tricoul echipei ASA Târgu-Mureș în turul de campionat. Performerul minutelor jucate este Ioan Hora, cu 1513 minute, acesta pierzând doar 17 minute, fiind schimbat în partida cu FC Botoșani. Hora este urmat de Sepsi Laszlo, cu 1440 de minute, fundașul stânga lipsind de la jocul cu Viitorul, fiind suspendat. Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Florin Bejan, cu 1349 de minute, fundașul central lipsind de la partidele cu Brașov și Astra, tot din cauza suspendărilor. La polul opus se află Adrian Sălăgeanu, cu 109 minute, Ionuț Gugu, cu 32 de minute și Helder Castro, cu 6 minute. Ciprian Botoșer și Sergiu Hanca nu au fost folosiți în acest tur de campionat.

Lasă un comentariu