Cine ar fi crezut?! PONTA RENUNȚĂ LA TITLUL ACADEMIC

Distribuie pe:

Marți, 16 decembrie 2014, primul ministru Victor Ponta a decis să renunțe la titlul academic de doctor, acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Victor Ponta a făcut public acest anunț pe contul său de Facebook, de unde a expediat o scrisoare deschisă pe adresa rectorului Universității București: „Stimate Domnule Rector. Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București. Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment. Domeniul Educației este unul fundamental și esențial, nu doar pentru activitatea Guvernului, ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi, avem un nou ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care, în timp, a devenit eminamente politică. Regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de prim-ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc, la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai Universității București", scrie Victor Ponta.

La rândul său, Universitatea București i-a răspuns că va întreprinde toate demersurile legale necesare cu privire la solicitarea de renunțare la titlul de doctor în drept care i-a fost acordat lui Victor Ponta, în 2003.

Reamintim că acuzațiile de plagiat în lucrarea de doctorat i-au fost aduse lui Victor Ponta, în anul 2012, printr-un articol publicat de celebra revistă „Nature". La acea vreme, premierul a negat acuzațiile aduse, dar mai multe comisii de specialiști de prestigiu au demonstrat că era vorba despre plagiat.

Lasă un comentariu