PREMIU DE EXCELENȚĂ PENTRU FARMACIA NR.1 DIN CADRUL SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

Cea de-a treia ediție a Galei Farmaciștilor din România, organizată la începutul lunii decembrie, la Muzeul Național de Artă din București, a fost de bun augur pentru Farmacia nr. 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, căreia i s-a acordat PREMIUL DE EXCELENțĂ în activitatea profesională. La eveniment au participat peste 400 de farmaciști din toată țara, fiind prezenți, de asemenea, și reprezentanți ai Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Sănătate.

„Acest Premiu a fost o mare onoare pentru mine, personal, și cred că și pentru colege. S-au bucurat când au aflat și sper să ne impulsioneze, pe viitor, să ne perfecționăm și mai mult decât suntem. Ce ne-a calificat pentru acest premiu?

Performanța și actul profesional pe care îl desfășoară echipa condusă de mine", a declarat Minodora Blaj, farmacist șef Farmacia 1, din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș Farmacia nr.1 a Spitalului Clinic Județean Mureș este o farmacie de circuit închis, structurată astfel:

- depozite de medicamente și soluții perfuzabile;

- depozite de materiale sanitare;

- receptura și laboratorul unde se prepară rețete magistrale și elaborări;

- oficina unde se preiau, se pregătesc și se eliberează condicile de medicamente;

- birou calculatoare, unde se contabilizează condicile de medicamente, se întocmesc necesare și se introduc facturi.

Personalul farmaciei este compus din 3 farmaciști primari, 15 asistenți principali de farmacie, un registrator și o îngrijitoare.

Farmacia deservește un număr de 16 secții: secția de Pneumologie, Gastrologie, Urologie, Psihiatrie I, II, Pediatrie, Ortopedie Traumatologie, Medicină Internă, Chirurgie Generală I si II, ATI, Endocrinologie, Nefrologie, Chirurgie Plastica, cu un număr de 800 de paturi.

De asemenea, farmacia asigură necesarul de medicamente pentru Programul Național de Oncologie și Programul Național de Control al Tuberculozei.

Dr. Ovidiu BUTUC, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, precizează că acest premiu arată de fapt profesionalismul angajaților și calitatea muncii pe care o depun.

„În primul rând doresc să felicit personalul Farmaciei nr.1 din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș pentru premiul obținut la Gala Farmaciștilor din România, la ediția din acest an. Este dovada că personalul instituției noastre a înțeles că numai prin muncă, devotament și profesionalism se pot obține performanțe importante în domeniul sanitar, valori care vor duce sigur la îmbunătățirea serviciilor medicale față de bolnavi. Astfel de realizări vin să arate că nu facem doar declarații de dragul imaginii și că aici chiar muncim pentru a ne atinge obiectivele propuse. De când am preluat conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș, am propus întregii echipe un proiect prin care să reușim să atingem standardele de înaltă calitate de care să se bucure pacienții, în cel mai scurt timp posibil. Pentru asta este nevoie de multă muncă, dar sunt convins că întreg personalul medical este capabil să depună eforturi pentru ca Spitalul Clinic Județean Mureș să devină una dintre cele mai apreciate unități sanitare din regiune", a declarat dr. Ovidiu BUTUC, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Lasă un comentariu